twitter-_-search-twitter Interfejs Twitter-a je na putu da dobije nekoliko lepih novi dodataka koji imaju za cilj da olakšaju pronalaženje relevantnih sadržaja tokom pretrage u okviru sajta.

U toku je testiranje u kom učestvuje određeni broj korisnika koji na Twitter sajtu sada sada mogu videti "Top News" sekciju na vrhu rezultata pretrage za predstavljanje relevantnih nedavnih novinskih članka o određenoj temi. Osim toga tu je i "Top People" prozor koji slično prikazuje Twitter korisnike koji su u korespodenciji sa upitima pretrage.

Ovo je odličan potez Twitter-a, koji nastoji da se pozicionira kao mesto na kom korisnici mogu da konzumiraju sve vrste vesti. Twitter se etablirao kao velika platforma za crowdsourced informacije i građansko novinarstvo, ali ove nove funkcije bi trebalo da mu pomognu da postane podjednako koristan i za pronalaženje stvari od kreatora tradicionalnih sadržaja kao što su oni koji se bave vestima.

U svakom slučaju, ovo je pametan potez, jer izdavači će videti mnogo više web prometa sa Twitter-a ako uspeju da se njihovi članci nađu na tom vrhu Twitter pretrage. Pa tako, osim vesti, u pozadini je i poslovni model koji će se verovatno bazirati na naknadi za one koji se nalaze na vrhu, baš kao što to radi Google za plaćenu pretragu.

Za sada, Twitter sprovodi testiranje ovih novih mogućnosti samo na određenom broju korisnika i još uvek nema reči o tome kada će one biti dostupne svima.