wpWordPress.com je nedavno najavio partnerstvo sa Federated Media što će uskoro da rezultira sa mogućnošću da njegovi korisnici na svojim blogovima imaju oglase i na taj način ostvaruju online zaradu. Novi program treba blogerima da bude alternativa za Google AdWords, i još jedan način zarade na Internetu oglašavanjem na blogu.

Tijekom godina jedan od najčešćih zahtjeva blogera bio je da im se omogući online zarada sa blogom putem oglasa. Mi smo do sada imali otpor prema oglašavanju jer je većina onoga što smo vidjeli bilo strašno neukusno, a činilo se i kao da je Google AdSense neka vrsta umjetnosti, što je prilično tužno. Vi ste utrošoli jako mnogo vremena i truda u svoj ​​blog i svakako da zaslužujete bolje od Google AdSense,

priopćio je Jon Burke iz WordPress-a.

WordAds, predstavljeni danas na WordPress.com blogu, neće biti otvoreni za sve. Ova usluga prikazivanja oglasa poznatih brandova će biti dostupna putem aplikacije. Da bi bili prihvaćeni blogovi moraju biti javno vidljivi sa prilagođenim domenima, te imati određenu razinu web prometa i angažmana, određenu vrstu sadržaja i na određenom jeziku.

Postoji jednostavan obrazac za sve koji su zainteresirana za sudjelovanje. Jednostavno odaberete blog koji želite poslati, temu koju on pokriva i unesete PayPal adresu, što znači da će to biti način plaćanja za zaradu koju ostvarujete.

Možda je malo iznenađujuće da je ovo prvi put da WordPress ponudi ovakvu jednu opciju online zarade prikazivanjem oglasa, obzirom da prema kompanijinim informacijama 50.000 novih WordPress.com blogova se pokreće svaki dan.