youtuberedesignleak-thumb-610x345-36130Redizajn YouTube-a o kojem smo nedavno pisali sada je napokon predstavljen svim korisnicima. YouTube je ponovno rođen kao socijalan i prilagodljiv medijski sajt koji korisnicima sada omogućava da prilagode svoj popis kanala na prednjoj stranici, kao i da dele sadržaj na socijalne mreže Google + i Facebook.

Možda se čini pomalo čudno ova integracija sa Facebook-om s obzirom da Google + još uvijek pokušava da se nekako izgradi, ali ako bi malo razmislili, uvidjeli bi činjenice da je Facebook ogroman, YouTube je ogroman a da Google + još uvijek nije ogroman. Pa stoga, postoji li bolji način od ovoga da se Google + predstavi Facebook korisnicima?

Novi YouTube dizajn svakako da privlači pozornost, nema više jednostavnih okvira na bijeloj pozadini. Google želi da još više privuče i angažira posjetioce na ovim stranicama, da još više gledaju i dijele sadržaj.

Ovo nije kraj novosti, Google + Hangout od sada dopušta i konferencijski razgovor putem telefona besplatno. Možete koristiti Hangouts with extras kako bi pozvali nekoga prijatelje, familiju i ostale ali samo u SAD i Kanadu. Smartphone korisnici su u mogućnosti koristiti Google + mobilnu aplikaciju za video Hangout od rujna, ali sada im video nije potreban. Sada Hangout pruža još bolje mogućnosti da na jednostavan način održite sastanak, čak i kada su osobe daleko od svojih računala. Osim poslovne primjene naravno može se koristiti i za zabavu, tu ova nova značajka itekako može da bude zgodna.

hangoutphone

U rujnu je Google + Hangout dobio Google Docs integraciju, tako da sudionici mogu uživo surađivati ​​na dokumentima. Nema sumnje da Google želi još više da zagazi u vode socijalnog umrežavanja i to za sada vrlo dobro radi intgrišući svoje proizvode ali i poboljšavajući njihov dizajn koji je još više prilagođen korisnicima i njihovim željama.

Google + svakim danom sve je veća prijetnja Facebook-u čija dominantnost još uvijek nije upitna ali bi nastavkom integracija Google proizvoda u jednu veliku platformu i njenom popularizacijom svakako mogla da bude.

docshangoutsapps