easyJetEvropska aviokompanija EasyJet, poznata po ponuti jeftinih letova, najavila je pokretanje vlastite iOS i Android aplikacija ove nedelje. Aplikacija će se zvati “Speedy Booking" i korisnici će je moći potpuno besplatno preuzeti sa Apple App Store-a i Android Market. Aplikacija će omogućiti korisnicima da izvrše rezervaciju, dodaju prtljag, prijavite se za brzo ukrcavanje, proverite status leta kao i da upravljaju rezervacijama.

Sedište avio kompanije EasyJet je na Londonskom Luton Airport, a osnovao ju je Sir Stelios Haji-Ioannou 1995 godine. Kompanija je prvobitno bila badget avio servis koji se bazirao na telefonsko pozivanje da bi u aprilu 1998 godine kompanija pokrenula web sajt za rezervaciju letova, kao prvi online servis za rezervaciju u Evropi.
Danas kompanija EasyJet nudi letove ka 500 destinacija i 118 aerodroma u Evropi, Severnoj Africi i zapadnoj Aziji.

Web sajt kompanije EasyJet je trenutno optimizovan za mobilne uređaje, ali je ekspanzija ka mobilnoj aplikaciji prirodan napredak za EasyJet. Sigurno da će ova aplikacija koristiti mnogima za lakše tražanje i rezervaciju letova ali i za brzu promenu destinacija i vremena polazaka, a to se posebno pokazalo kao potreba prošle zime kao su vremenski uslovi zatvarali mnoge aerodrome.