gowalla150-thumb-150x150-36574Prema još uvek nepotvrđenim izveštajima Facebook je stekao servis za deljenje baziran na lokaciji Gowalla. Prema tim izveštajima, zaposleni kompanije Gowalla će se preseliti u Facebook-ove Palo Alto kancelarije i raditi na Timeline funkciji, koja je sva o pričanju priča.

Kada je Gowalla pokrenuta 2009 godine, za rivala je imala socijalnu mrežu baziranu na lokaciji Foursquare. Od tada, Foursquare je krenuo da raste ogromnom brzinom u ovom lokacijskom prostoru, prelazeći put od check-in servisa do partnera u dnevnim pogodbama kojima se bavi Groupon. S druge strane Gowalla se nekako nije snašla, izgubila se u svemu.

Poslednji Gowalla proizvod udaljava se od prikazivanja feed-a zasnovanog na vremenu poslednjeg check-in prijatelja, i fokusira se na stvaranje priče oko lokacije na kojoj ste vi i vaši prijatelji bili, povezujući je fotografijama kako bi se upotpunila avantura (takođe postoji i odeljak Vodiči koji vam sugeriše šta trebate posetiti u nekom gradu).

Drugim rečima, ovaj proizvod se ne razlikuje previse od Facebook Timeline funkcije, koja je takođe dizajnirana za spajanje grupnih aktivnosti u kohezivniju priču, za razliku od siromašnog obrnuto-hronološkog feed-a. Prema izveštajima, sudbina ove Gowalla aplikacije je još uvek neizvesna iako bi imalo smisla da Facebook počne sa proverom lokacije i povezivanjem fotografija sa GPS koordinatama u Timeline pričama.