timthumbSAP America je u subotu priopćio da će platiti 3.4 milijarde dolara u gotovini kako bi stekli kompaniju SuccessFactors, koja nudi Cloud-bazirane alate za upravljanje ljudskim kapitalom.

SAP navodi da ovo stjecanje treba da ubrza kompanijino nastojanje da se dublje uđe u posao sa Cloud aplikacijama. Čitav ovaj posao oko preuzimanja trebao bi da se završi u prvom kvartalu 2012 godine, pod uvjetom da dobije regulatorno odobrenje. SAP će platiti 40 dolara po dionici i 52 posto premije na cijenu dionica 2. prosinca.

Lars Dalgaard, osnivač i izvršni direktor kompanije SuccessFactors, pridružit će se kompaniji SAP i voditi njen Cloud posao, ali će ostati i prvi čovjek SuccessFactors koja će sa svojih oko 1.500 zaposlenih, ostati neovisna u poslovanju.

SAP dijeli našu Cloud viziju i viziju koliko velike mogućnosti ona pruža. Imali smo nevjerojatan put u posljednjih deset godina i Cloud je samo početak priče naše zajedničke budućnosti,

priopćio je Lars Dalgaard.

SAP navodi da će kombinacija dvije tvrtke uspostaviti naprednu end-to-end ponudu Cloud i on-premise rješenja za upravljanje svim relevantnim poslovnim procesima. Proizvodi kompanije SuccessFactors su vrlo komplementarni sa našom HCM ponudom, kao i SAP Business Suite ByDesign, ali i našom ostalom poslovnom Cloud ponudom. Cloud je srž našeg budućeg rasta, a kombinacija SuccessFactors menadžment tima i naše tehnologije će sigurno rezultirati fantastičnim rezultatima u budućnosti,

navodi se u priopćenju kompanije SAP.

SuccessFactors ima najveću bazu Cloud korisnika koji plaćaju uslugu, 15 milijuna pretplatnika, to je više od 3.500 klijenata u 168 zemalja, a također je zabilježen rast prihoda od 59 posto u odnosu na prethodnu godinu u prvih devet mjeseci 2011 godine.