best-android-appsFacebook, Gmail, Google pretraga, Google Maps i YouTube su u svim starosnim grupama među najpopularnijim Android smartphone aplikacijama u SAD, navodi se u najnovijem istraživanju kompanije Nielsen.

Ovo najnovije istraživanje kompanije Nielsen, o korištenju smartphone uređaja, rangiralo je Android mobilne aplikacije uzimajući u obzir koliko su ih ludi koristili u poslednjih 30 dana.

Kompanija Nielsen je analizirala podatke iz smartphone uređaja nekoliko hiljade ljudi koji su pristali da učestvuju u ovom istraživanju.

Ispostavilo se da su Android Market i Facebook dve najpopularnije aplikacija u starosnim grupama od 18-24, 25-34 i 35-44 godina. Odmah iza njih su aplikazije za Gmail, Google Maps i Google pretragu.

YouTube je takođe dobro prolazi u svim starosnim grupama pa se tako nalazi na 6 mestu liste aplikacija po korištenju. Treba naglasiti i da je skoro dve trećine starosne skupine od 18-24 godine koristilo YouTube u poslednjih mesec dana, u poređenju sa 56% i 51% u grupama od 25 – 34, odnosno 35-44 godine. Takođe, Google proizvodi čine 5 od 6 najpopularnijih Android aplikacija.

Možda će nekima biti iznenađujući podatak da je Angry Birds igra popularnija kod nešto starijih korisnika, 35% njih u starosnoj dobi od 35-44-godine igralo je igru u poslednjih mesec dana, u poređenju sa samo 22% igrača u dobi između 18-24 godine.

Istraživanje kompanije Nielsen donosi 15 najpopularnijih Android aplikacija po starosnim grupama.

AndroidAppsByAge