Nazivi domena mogu se kupiti za par dolara ali oni popularni, za kojima je velika potražnja, mogu se prodati i za nekoliko miliona dolara.

Prošle godine je tako Sex.com postao najskuplji domen na svetu kada je prodat za fantastičnih 13 miliona dolara. Poređenja radi, naskuplji domen u ovoj godini prodat je za 2,6 miliona dolara. Ispod možete videti 10 najskuplje prodatih domena u ovoj godini:

Online Trziste- 10 najskupljih domena u 2011 godini

Parkiranje domena je jedan od načina online zarade, ogroman broj domena ističe svakodnevno, mudrom kupovinom nekih od ovih domena možete zaraditi sasvim solidnu svotu novca. Popularnost nekog domena jednaka se većem web prometu što na kraju rezultira većom zaradom za vas. Dobar naziv domena je onaj koji sadrži izuzetno popularne ključne reči ili fraze, kao što je na primer "kamatna stopa". Ovakvi nazivi domena privlaće veliki web promet i oni su sigurna premija ako uspete do njih doći kada isteknu.

Ako vas je zainteresovala ideja da korišćenjm naziva domena zaradite novac na Internetu onda bi trebali da se registrujete kod nekog domen provajdera koji ne naplaćuje mnogo za domene, a takođe obezbeđuje i domen parking servis.

Znači, radi se o kupovini naziva domena čijom se kasnijom prodajom ostvaruje zarada.