Prince-Alwaleed-Bin-Talal-Al-SaudDva mjeseca nakon što su se po prvi puta pojavile glasine da Saudijski Princ Alwaleed bin Talal, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, razmišlja da uloži u Twitter sada je to i zvanično potvrđeno. Naime, kompanija Kingdom Holding, koja je 95% u vlasništvu Princa Alwaleed bin Talal, potvrdila je da je uložila 300 milijuna dolara u Twitter i da sada imaju 3% udjela u kompaniji.

Kompanija Kingdom Holding ovu investiciju naziva "strateškim ulaganjem", još jednim u nizu Prinčevih ulaganja u obećavajuće, brzorastuće kompanije sa globalnim utjecajem.

Kingdom Holding već ima u svom vlasništvu 7% udjela u kompaniji News Corp. kao i milijunska ulaganja u Apple i Time Warner.

Društveni mediji će iz temelja promijeniti medijsku industriju u godinama koje su pred nama a Twitter će svakako biti jedan od onih koji će uhvatiti i monetarizirati ovaj pozitivan trend,

priopćio je Ahmed Halawani, izvršni direktor kompanije Kingdom Holding.

Inače, Princ Alwaleed bin Talal je nećak kralja Saudijske Arabije i prema magazinu Forbes on je 26. najbogatija osoba na svijetu sa bogatstvom koje se procjenjuje na 19,6 milijardi dolara. O Princu se dosta pisalo prošle godine nakon njegovog ulaganja od 500 milijuna dolara u General Motors i nakon predstavljanja planova za izgradnju najvišeg toranja na svijetu u Jeddah.