tim-young

Tim Young, 30 godina star, trenutno je potpredsjednik Social Enterprise za VMware, i multi-milijunaš. Tim Young je osnivač dva startup-a, Socialcast i About.me.

About.me je osobna web hosting usluga koju su pokrenuli Ryan Freitas, Tony Conrad i Tim Young u listopadu 2009 godine. Web sajt about.me nudi registriranim korisnicima jednostavnu platforma za povezivanje sa više online identiteta, relevantnim eksternim web sajtovima i popularnim stranicama za socijalno umrežavanje kao što su Twitter, Facebook, LinkedIn, Flickr, YouTube i Tumblr. About.me odlikuju stranice sa korisničkim profilima, koji imaju velike, često umjetničke pozadinske slike i skraćeni životopis. U prosincu 2010 godine, samo četiri dana nakon javnog predstavljanja, about.me je kupila kompanija AOL. Jedan od suosnivača je u jednom intervjuu tada priopćio da je usluga prodana za 1,3 milijuna dolara, međutim kasnije su se pojavile neke glasine da je AOL platio mnogo više od te navedene sume.

Šest mjeseci nakon prodaje about.me, VMware je kontaktirao Tim Young-a oko preuzimanja Socialcast-a, “enterprise collaboration platform” koja ujedinjuje ljude, podatke i aplikacije u stvarnom vremenu. Kupovina je vrlo brzo obavljena za još uvijek neobjavljen iznos.

Socialcast je pomalo čudan izbor za VMware. Radi se o e-mail alternativi, kao križ između Yammer, Facebook i SharePoint-a. Sa SharePoint-om se može i koristiti. Osnovna djelatnost kompanije VMware je virtualizacija softvera za servere, u osnovi radi se o tome da se prevare aplikacije da misle da imaju server svaka samo za sebe dok ga dijele sa drugim aplikacijama.

Tim Young je tijekom pregovora o kupovini, VMware-u pružio racionalno obrazloženje: “Cloud, mobilno računalstvo i socijalno umrežavanje mijenjaju ponašanje zaposlenika. Želi li VMware iskoristiti pristupu primijenjen na računala i donijeti učinkovitost kako bi se omogućio novi način rada, Socialcast je sve što trebaju.”