6162079

Rotem Guez, Izraelski poduzetnik promijenio je svoje ime u Mark Zuckerberg nakon što je Facebook protiv njega podigao tužbu.

Ako želite da me tužite, onda ćete morati tužiti Mark Zuckerberg-a,

ovo je Rotem Guez navodno rekao Facebook-u.

Izraelski poduzetnik se trenutno nalazi u pravnom sporu sa Facebook-om a svoje ime je promijenio u Mark Zuckerberg na potpuno zakonit način sa ciljem da se negativnim publicitetom izvrši pritisak na Facebook da odustane od ovog pravnog spora. Ovaj Izraelski poduzetnik misli da su mu daleko bolje šanse kao Zuckerberg nego kao Guez.

Promjena imena je samo nedavna epizoda koja je dio mnogo veće sage. Sve je počelo kada Rotem Guez pokrenuo Like Store, koja prodaje oglašivačima Like za njihove stranice. Like Store obećava kompanijama da će potaknuti njihov web promet nudeći Facebook korisnicima besplatan sadržaj samo ako Like stranicu određene kompanije. Budući da je to u suprotnosti sa Facebook-ovim uvjetima usluge (TOS, ili Izjava o pravima i odgovornosti), društvena mreža je odlučila da je zatvori. Guez je priznao da Like Store krši Facebook TOS, ali također i da mnoge Američke kompanije nude slične usluge.

7. prosinca 2011 godine, Rotem Guez otišao je u Ministarstvo Unutarnjih Poslova i promijeni svoje ime u Mark Zuckerberg a zatim pokrenuo Facebook Stranicu, koja ima više tisuća Likes i sljedeći opis:

Ovo je istinita priča Izraelskog poduzetnika Rotem Guez-a, suosnivača “Like Store”, internationalne socijal-marketinške kompanije, koji je dobio prijetnje tužbom od Facebook-a i koji je promijenio svoje ime u Mark Zuckerberg.

Zaštita ljudi koji koriste Facebook je prioritet i mi ćemo poduzeti sve potrebne akcije protiv onih koji krše naše uvjete korištenja,

priopćio je glasnogovornik Facebook-a u priopćenju povodom ovog slučaja.