Twitter-Interactions-iPhoneTwitter je najavio velike promene u svom korisničkom interfejsu. U novom dizajnu, Twitter u potpunosti menja početnu stranicu. Sada se @ messaging naziva "Connect", hashtags # su "discover", a profilne funkcije su jednostavno nazvane „Me“. Direktne poruke nigde ne možete pronaći na početnom ekranu, one se sada nalaze u "Me" profilu. Update je za sada dostupan za iPhone i Android, a za Twitter.com će biti u narednih nekoliko nedelja. Twitter za iPad se nije promenio.

Ovaj redizajn ima za cilj da korisnike zadrži duže na Twitter-u, da ih ohrabri za interakciju.

Twitter kao da pokušavu da izgleda i ponaša se kao Facebook (stranice za brendove, kartice menija, jednostavniji dizajn, timelines sa desne strane i poboljšan profil) u nadi da će privući još veći broj korisnika i povećati vreme koje oni provode na njemu.

Pored uobičajenih dugmadi "share a link" i "follow on Twitter", Twitter je dodao i novu dugmad za hashtags i pominja. Ova najava dolazi nakon što je Facebook Subscribe plugin for websites postao dostupan svima a koji omogućava Facebook-u da bude slličniji Twitter-u, s tim što će korisničke javne poruke i dalje ići njihovim Facebook prijateljima, a to je ono što ovaj plugin čini manje korisnim za javne ličnosti, novinare, umetnike i političare koji žele da kreiraju feed poput Twitter-a od tematski povezanih postova za koje njihovi Facebook prijatelji ne bi bili zainteresovani.

@aliciaeler-new-interactions

Twitter je takođe učinio svoje Tweets ugradivim (embeddable), što je ogroman iskorak jer su ranije korisnici morali da urade screengrab tweet-a ili da koriste alat kao što je Storify. Više o ovome možete pronaći na Twitter stranicama.