googleplusGoogle + foto aplikacija lansirala je novu značajku pod nazivom Find My Face, koja treba da vam pomogne u označavanju vas i vaših prijatelja na fotografijama. Ova značajka je opciona što znači da Google traži vaše dopuštenje prije nego li bilo šta uključi, a korisnici također mogu odlučiti i da li žele ili ne, napraviti promjenu pomoću Google + postavki. Matt Steiner, iz Google + Photo Team, najavio je će značajka Google + Find My Face biti dostupna korisnicima tijekom sljedećih nekoliko dana.

Facebook je pokrenuo alat za prepoznavanje lica u lipnju ove godine. Za razliku od Google + Find My Face, Facebook-ov alat za prepoznavanje lica je opt-out po defaultu, što je otvorilo razne rasprave vezane za privatnost. Možda će ovo poštivanje privatnosti korisnika pomoći Google + mreži u nekim budućim bitkama na tržištu društvenih mreža.

Facial-Recognition

Veliki plavi gumb izričito vas pita želite li uključiti značajku Find My Face. Ako se odlučite da je uključite, to će onda da izgleda ovako:

Facial-Recognition-Google

Facebook je nedavno morao da se nagodi sa FTC po pitanju privatnosti tako da sada prvo mora da dobije izričitu suglasnost korisnika prije promjene njegove postavke privatnosti. Isti problem je imao i Google Buzz.
Nedavna anketa u kojoj su učestvovali tinejdžeri koji koriste Facebook, pokazala je da bi možda Google + stvarno mogao da bude prava alternativa Facebook-u.

Za sada barem jedna stvar je sigurna, Google + obraća mnogo više pažnje na privatnost korisnika, da li ćemu to donijeti koristi u borbi na tržištu ostaje da se vidi.