bŽelite li da znate kada vas je neko od vaših Facebook prijatelja skinuo sa liste Prijatelja? Ne postoji način da vidite ovu informaciju osim ako baš pomno ne pratite prijateljeve liste prijatelja.

Edouard Gatouillat razvio je browser plug-in, jednostavnu skriptu koja radi sa Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari i Internet Explorer-om i koja vas obaveštava kada vas neki vaš Facebook prijatelj skine sa liste prijatelja ili deaktivira svoj profil.

Ovaj jednostavni browser plug-in pod nazivom “Unfriend Finder” radi tako što vrši monitoring liste prijatelja vaših prijatelja i prati ko se na njoj više ne nalazi u poređenju sa vašim poslednjim prijavljivanjem. Osim toga ova skripta omogućava da saznate i ko još nije prihvatio vaš zahtev za prijateljstvo.

Facebook vas obaveštava kada neko prihvati vaš zahtev za prijateljstvo ali do sada niste imali nikakvu mogućnost da znate ko je taj zahtev odbio. Ovo uključuje i činjenicu da ćete sa ovim browser plug-in sada znati ko je ignorisao vaš zahtev za prijateljstvo i biti o tome obaveštavani u realnom vremenu.

Postoji jako mnogo spama na Facebook-u koji tvrdi da radi istu stvar, međutim ovaj plug-in zaista radi ono za šta je namenjen.

Evo kako Unfriend Finder izgleda kada ga instalirate. Primetićete novu “Unfriends” karticu koja se pojavila na vrhu i na levoj strani.

a