aKompanija Sony planira da nakon što je preuzela udio Ericsson-a u nekada zajedničkoj kompaniji Sony Ericsson ove godine predstavi svoj prvi Sony brendirani telefon, Xperia Ion koja ima impresivne specifikacije i zaista lep dizajn.

Xperia Ion ima 1.5GHz dual core procesor i 16GB interne memorije sa ekranom od 4,6 inča rezolucije 1280×720.

Sleep i volume tasteri na bočnim stranama se veoma lepo uklapaju u sam dizajn telefona, ali ono što predstavlja nesklad s obzirom na veličinu telefona u ruci jesu navigacioni tasteri na dnu ekrana. Oni soft dugmića su stilizovane sa ističući svetlost, a mi se činilo da imaju bolje sreće kuca na svetlost nego sama ikona-malo dovodi u zabludu s obzirom na istoriju kako Android dugmad se koriste, ali se može navići na to ako je to ispravan način da ih koriste.

Xperia Ion ima kameru od 12 megapiksela a ono što kompanija Sony naglašava je da od pokretanja aplikacija pa do prvog snimka potrebno da prođe samo 1,5 sekundi.

Ono što je ostalo nejasno iz ove objave kompanije Sony jeste pitanje nadogradnje na Android 4.

Xperia Ion takođe omogućava povezivanje sa dock-ingom kako bi mogao da se koristi sa velikim ekranom. Telefon je moguće kontrolisati sa daljinskim upravljačem TV-a i prema navodima kompanije trebao bi raditi sa svakim daljinskim upravljačem TV-a a ne samo sa onim kompanije Sony.

bc