novi-swiss-army-knife

Victorinox Swiss Army, tvorac poznatog Swiss Army Knife (Nož Švicarske Vojske, sinonim za jedinstven alat za preživljavanje), jučer je na Consumer Electronics Show (CES) najavio dva nova prijenosna uređaja za pohranu. Kompanija je predstavila Slim 3.0 USB disk i SSD džepni-nož i thumb-drive combo.

Slim USB 3.0 omogućava veću brzinu čitanja i zapisivanja od USB 2.0 flash drive, a bit će dostupan sa kapacitetom od 128GB. SSD će biti ponuđen u nekoliko različitih modela pohrane u rasponu od 64GB pa do jedan terabajt. Uređaj dolazi u kombinaciji koja je sa jedne strane flight-friendly a druga se smatra tradicionalnim  nožem Švicarske vojske što podrazumjeva nož, škare, turpija za nokte i odvijača.

Brand Victorinox Swiss Army je sinonim za svakodnevni alat za “preživljavanja” i ono što mi radimo jeste da nastavljamo da razvijamo našu ponudu u sferi elektronike i tako pružimo rješenja za život u svijetu koji se sve više oslanja na nove tehnologije. Ovim dodavanjem Victorinox SSD i Slim 3.0 našoj flash USB liniji treba da pruži našim potrošačima brz i pouzdan način za pohranu podataka kao i za transport i zaštitu njihovih osobnih i poslovnih dokumenata,

naglašava Andrea Huder, šef odjela elektronike u kompaniji Victorinox.

Neke od ključnih značajki Victorinox SSD su:

  • Trenutno najmanji SSD disk velikog kapaciteta koji se može pronaći na tržištu
  • Skladišni kapacitet: 64GB, 128GB, 256GB i 1 terabajt
  • Jedini SSD uređaj na svijetu sa samo jednim priključkom koji odgovara za USB 2 / 3 i eSATA 2 / 3 priključcima
  • Jedini SSD uređaj na svijetu sa Bi-Stable grafičkim zaslonom (e-paper softver) za označavanje sadržaja
  • Automatski backup i sinkronizacija u un-hacked AES 256 (hardverska i softverska kombinacija)

Kompanija je objavila da će oba ova uređaja biti dostupna na tržištu od travnja 2012 godine. Ono što jučer nije objavljeno jeste cijena uređaja ali se iskreno nadamo da će biti prihvatljiva za mnoge ljubitelje ovog popularnog “švicarca”.