facebook-oglasi

Facebook očekuje da će sledeće sedmice pokrenuti nadogradnju svog programa premium oglasa koji će ciljati prijatelje fanova oglašivača. Novi oglasi koja trebaju biti pokrenuti 29. februara biće kreirani od organskg sadržaja objavljenog na stranicama.

Novi Facebook oglasi donose nekoliko promena:

  • Veći format oglasa
  • Kada osoba koja gleda oglas ima Facebook prijatelje koji su Fan-ovi / Like-ers stranice nekog brenda, oglasi će se proširiti kako bi obuhvatili društveni kontekst o prijateljima
  • Mogućnost da promenite sadržaj nekog oglasa na dnevnoj osnovi autorizovanjem posta na Facebook stranici brenda
  • Više interaktivnosti, poput dopuštanja da korisnici postavljaju komentare ispod oglasa
  • 6 tipova premium oglasa: Foto, Video, Pitanje, Status, Događaj i Link

Potrebno je naglasiti da se ova nadogradnje ne odnosi na izveštavanje i metriku. Takođe, promene se ne odnose ni na Marketplace oglase koji se nalaze na desnoj strani.

Znači, sve što možete da postujete na vašu stranicu, možete da pretvoriti u oglas. Nadograđeni oglasi mogu da ciljaju koga god želite.

Facebook oglašivačima obećava da će novi oglasi u većem formatu povećati angažovanje korisnika za 40 odsto ali povećati njihovo zadržavanje za 80 odsto. Najveća društvena mreža očekuje i da će se povećati stopa fanova za oko 15 odsto ali i potencijalna namera online kupovine.

Nove premium oglasi će zameniti "Classic" opcije kao što su Premium Like (Foto i Video), Premium Event, Video Comment i Premium Poll (Foto and Video), koji će biti ukinut 29. februara.