social-networkingFacebook korisnici postaju sve manje druželjubivi, navodi se u studiji koju su jučer objavili Pew Internet i American LifeProject.

Sve veći broj korisnika društvenih mreža pojačava svoje postavke privatnosti ograničavajući pristup svojim osobnim profilima samo na prijatelje, navodi se u ovoj studiji.

Oko dvije trećine korisnika Interneta koristi društvene mreže, a veliki postotak postaje sve striktniji po pitanju pristupa njihovim Facebook, Google + i Twitter stranicama.

Studija koju su sproveli Pew Internet i American LifeProject na uzorku od 2.277 odraslih Amerikanaca, otkriva da je 63% korisnika društvenih mreža izbrisalo je prijatelje, 44% izbrisalo je komentare koje su njihovi prijatelji postovali na njihovim profilima i 37% njih je skinulo svoja imena sa fotografija na kojima su označeni radi identificiranja.

Studija je također pokazala da su žene rigoriznije po pitanju prijateljstva na društvenim mrežama, njih 67% je izbrisalo ljude sa svoje mreže, dok je 58% muškaraca učinilo to isto.

Prema studiji, 67% žena je navelo da je postavilo kontrolu privatnosti na svojoj društvenoj mrežni na najviši stupanj, u poređenju sa 48% muškaraca koji su naveli da su uradili istu stvar.

Bez obzira na spol, 58% korisnika društvenih mreža u ovoj studiji navodi da je njihov profil postavljen tako da ga samo prijatelji mogu vidjeti, 19% dopušta da prijatelji prijatelja mogu vidjeti njihov profil dok je 20% njih postaviti svoje profile kao javne.