googleGoogle se sprema za pokretanje vlastitog Cloud servisa za pohranu podataka koji treba će biti  konkurent Dropbox-u i Microsoftov SkyDrive-u. Novi servis koji će se zvati Google Drive treba da debitira u sljedećih nekoliko mjeseci i prema dobro informiranim izvorima, njegova besplatna ponuda bi trebalo biti dovoljno za većinu potrošača, dok će plaćena opcija takođe biti na raspolaganju i omogućavati će proširenje prostora za pohranu.

Za sada nema pouzdanih informacija o tome koliko prostora za pohranu će biti besplatno za korisnike. U slučaju Dropbox-a, korisnicima se besplatno nudi 2 GB, dok se za 50 GB naplaćuje 9,99 dolara a za 100 GB 19,99 dolara.

S obzirom na svoju veličinu, Google ne bi trebao imati nikakvih problema sa ovim cijenama i ponudom. Uostalom, Google već sada nudi 20 GB zajedničkih podataka za svoje servise Picasa, Gmail i Google Docs po cijeni od 5 dolara godišnje. S druge strane, treba istaći da Microsoft SkyDrive nudi 25 GB Cloud prostora za pohranu besplatno, tako da treba očekivati da Google Drive korisnicima ponudi nešto slično ili bolje.

Ovo nije prvi put da se čuju glasine o Google Cloud servisu za pohranu. Naime, kompanija je svojevremneno intenzivno radila na servicu pod nazivom G Drive, koji je trebao biti lansiran u 2007 ili 2008 godini, ali iz nekog razloga ovj projekt je obustavljen.