oracle-taleo

Oracle kupuje kompaniju Taleo, koja poseduje jedan od najboljih Cloud sistema za upravljanje talentima, za 1,9 milijardi dolara. Taleo Cloud sistem treba Oracle-u da pomogne u upravljanju ljudskim resursima i regrutovanju zaposlenih. Ovaj potez dolazi samo nekoliko meseci pošto je kompanija SAP kupila Taleo konkurenta, SuccessFactors za 3,4 milijarde dolara.

Kompanija Oracle je objavila da će vlasnicima Taleo isplatiti 46 dolara po deonici, što je 18 odsto više od cene Taleo deonica kojom se juče trgovalo.

Oracle koristi akviziciju kako bi izgradio svoje Cloud poslovanje koje treba da pomogne u smanjenju uticaja mogućeg usporavanja rasta prodaje softvera. Cloud servisi su namenjeni onim kupcima koji žele da uštede novac pristupajući računarima na Webu, tako da se Taleo idealno uklapa u ovu Oracle strategiju.

Oracle je nakon sticanja kompanije RightNow Technologies Inc. koju je platio 1.5 milijardi dolara sada kupio i Taleo i tako stavio do znanja Nemačkoj kompaniji SAP AG ko je lider na ovom brzorastućem Cloud Computing tržištu.

Taleo Cloud sistem upravlja sa 15% svih angažovanja u SAD-u i sa skoro 16 milijardi transakcija godišnje. Zajedno, Oracle i Taleo će kreirati sveobuhvatnu Cloud ponudu za organizacije kako bi efikasno mogle da upravljaju svojim ljudskim resursima i karijerama zaposlenih. Od ove kombinacije se očekuje da osnaži i radnike i menadžere u efikasnijem upravljanju karijerama tokom svog celokupnog radnog odnosa, omogućavajući organizacijama da zadrže talenate, optimizuju troškove i poboljšaju iskustvo zaposlenih kroz bržu i bolju saradnju sa članovima tima putem društvenih medija,

navodi kompanija Oracle.