microsoft-msnnowMicrosoft je pokrenuo novu uslugu, msnNOW, koja na jednom mjestu prikuplja članke koje korisnici najviše dijele na Facebook, Twitter, Bing i portalu BreakingNews.com, pružajući korisnicima mogućnost da u realnom vremenu vide što o čemu se razgovara na Web-u.

Microsoft je razvio vlastiti alat Demand Dashboard koji u realnom vremenu identificira trendove iz društvenih medija ali i prati ono što ljudi traže na Microsoft Bing tražilici.

Microsoft navodi da će 20 urednika nadgledati podataka, praviti sažetke koji će imati oko 100 riječi i koji će sadržavati linkove na izvorne članke. U nekim slučajevima, urednici će postavljati napomene, ispravljajući pogrešne informacije. Dakle ako se pojavi neka priča za koju znaju da sadrži netočne informacije, oni će postaviti napomenu o tome ali će postaviti i link na tu priču. Editori će također voditi brigu o tome da se neobjavljuje neprimjeren sadržaj.

Web aktuelnosti koje će biti prikazane na sajtu MsnNow moći će se sortirati po područjima od interesa, uključujući i zabavu, sport, lifestyle, financije i ostalo. Topic Pages pruža korisnicima bliži pogled na temu, uključujući sažetak zašto je popularna, najnovija videa i slike, povezane Twitter i Facebook poruke kao i informacije iz Bing, MSN i Web-a.

Osim pokretanja nove stranice now.msn.com, Microsoft je pokrenuo i msnNOW Facebook čitač na koji se korisnici društvene mreže mogu prijaviti i pronaći aktualne priče. Nova usluga će također raditi i na svakom mobilnom pregledniku.

Kompanija Microsoft navodi da za sada nema nameru da pokreće msnNOW aplikaciju za Windows Phone ili bilo koji drugi mobilni operativni sustav.

MSN tvrdi da trenutno mjesečno ima više od 522 milijuna jedinstvenih korisnika diljem svijeta sa lokaliziranim verzijama koje su dostupne na 48 tržišta i 27 jezika ipak, nova Microsoft usluga msnNOW trenutno je dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama.