anonymous

Zloglasna haktivistička grupa Anonymous najavila je da će u subotu, 31. ožujka, u cilju prosvjeda, srušiti cijeli Internet.

Ovo je prosvjed protiv SOPA i Wallstreet-a, naših neodgovornih vođa i bankara koji zbog svojih sebičnih potreba i nekih sadističkih zabava čine da ljudi u svijetu danas sve više gladuju. Stoga će Anonymous u znak prosvjeda 31. ožujka oboriti cijeli Internet. Mi ne pokušavamo “ubiti” Internet, već ga samo privremeno onesposobiti,

navodi se u saopštenju ove haktivističke grupe.

“Operacija Global Blackout 2012” prema svemu sudeći trebala bi ugasiti Internet tako što bi napala i onemogućila njegove temeljne DNS servere, što bi učinilo da web stranice postanu nedostupne.

Anonymous je objavio da će onemogućiti Domain Name Service putem kordiniranog DDoS (distributed denial of service) napada na glavne DNS poslužitelje korištenjem alata nazvanog “ramp”, koji radi kao “reflektirajuće pojačanje.”

Stručnjaci za Cyber ​​sigurnost tvrde da je veoma mala vjerojatnost da bi ovakav napad mogao biti učinkovit.

Anonymous može napraviti ne poremećaje u radu Interneta ali ti prekidi u radu biti će lokalizirani na mreže gdje se napadnute mašine nalaze, ili gdje su njihovi ‘reflektori’ locirani. Teško da haktivisti mogu nešto više učiniti, pogotovu ne da sruše cijeli Internet, tako da nema potrebe za panikom, ništa se neće desiti u subotu,

priopćio je Robert Graham iz kompanije Errata Security.