beskucnici-mobilne-pristupne-tacke Američka marketing kompanija uzburkala je javnost i tech zajednicu sa projektom koji je beskućnike u gradu Austin, Teksas, pretvorio u pokretne 4G mobilne pristupne tačake tokom održavanja SxSW Interactive konferencije.

U suštini, BBH Labs je opremio 13 volontera iz skloništa za beskućnike sa mobilnim bežičnim pristupnim tačkama kao i majicama na kojima je ispisano: "Ja sam (ime osobe), 4G pristupna tačka". Svi oni koji pristupe mreži na ovaj način podstiču se da doniraju novac beskućnicima.

Ovaj projekat je pokrenuo mnogo rasprava u kojima se navodi da se na ovaj način beskućnici još više ponižavaju.

BBH Labs objašnjava da je Homeless Hotspot Project od velike koristi beskućnicima. Ovaj projekat je rađen po ugledu na raniju praksu davanja poslova beskućnicima, tipa prodaje novina. S obzirom da same novine izumiru tj. i one se sve više okreću svojim online izdanjima ovaj projekat ipak nudi ovim ljudima mogućnost da zarade novac bez da moraju da prose na ulici. BBH Labs naglašava da će sav prihod od ovog projekta ići direktno osobama koje obezbeđuje mobilni Wi-Fi.

Digitalni mediji sve više jačaju tako da se novine suočavaju sa velikim pritiskom. Mi se nadamo da ćemo stvoriti modernu verziju ovog uspešnog modela, nudeći beskućnicima priliku da prodaju digitalnu uslugu umesto materijalnog dobra. Učesnici SxSW Interactive konferencije mogu da našim saradnicima beskućnicima da plate koliko žele za pristup 4G mreži. Ovaj servis je namenjen za bolje tranzitno povezivanje tokom održavanja konferencije,

navodi BBH Labs.

Šta vi mislite o ovoj ideji da beskućnici postaju pokretne mobilne pristupne tačke?