fb Facebook je ponovo dostupan u Europi. Naime, prema posljednjim informacijama, jedno vrijeme Facebook stranicama se nije moglo pristupiti iz Albanije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipar, Češke, Danske, Estonije, Francuske, Finske, Njemačke, Mađarske , Islanda, Irske, Izraela, Italije, Makedonije, Malte, Norveške, Nizozemske, Portugala, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Španjolske, Švedske, Švicarske, Turske, Ukrajine i Velike Britanije.

Također, pojavile su se i informacije da je Facebook nedostupan i za korisnike iz Egipta, Gane, Nepala, Pakistana, Južne Afrike, Šri Lanke, UAE i Zimbabvea.

Nedostupan je bio Facebook.com, kao i njegove aplikacije za mobitele i Tablet-e, kao što može da se vidi na grafikonu sa http://downrightnow.com/facebook.

chart

Naravno, odmah se pojavilo nekoliko teorija, neki smatraju da je ovo odgovor Anonymous na jučerašnje hapšenje vođa dobro poznate hakerske grupe LulzSec dok drugi pak pretpostavljaju da je problem vezan za DNS pitanje a ne za globalnu vidljivost sajta ili globalno usmjeravanje.

Danas smo doživjeli tehničke poteškoće koje su uzrokovale da Facebook bude nedostupan za vei broj korisnika u Europi. Nakon dva sata rešili smo problem i sada bi svi trebali da imaju pristup društvenoj mreži. Ispričavamo se korisnicima zbog neugodnosti,

navodi se u najnovijem priopćenju Facebook-a.