google-play Google postepeno pojačava svoje kanale distribucije sadržaja za Android. Tokom protekle dve godine, platforma je obezbedila namenske online prodavnice za kupovinu elektronskih knjiga i filmova. Takođe, Google je obezbedio i sopstveni servis za streaming i čuvanje muzike. Sada je sve to objedinjeno u jedan jedinstveni servis za kupovinu, sinhronizaciju i streaming medijskog sadržaja.

Google je predstavio novu Cloud medijsku platformu nazvanu Google Play. U Google opisu stoji da je to sveobuhvatni digitalni zabavi servis koji može da zadovolji sve potrebe koje korisnik ima za sadržaj.

Android Market će biti zamenjen sa Google Play aplikacijom. Android-ov zvanični video, muzika i e-​​book aplikacije će biti rebrandirane i u potpunosti integrisane sa Google Play servisom. Google naglašava da će korisnici uvek biti u mogućnosti da pristupe svojim prethodnim kupovinama preko novog servisa i veoma lako prebace sadržaj koji su kupili na nove uređaje.

Google Play prodavnica već je dostupna, a treba još jedanput reći da novo ime neće bitno promeniti način na koji komunicirate sa svojim telefonom. Ukoliko posedujete Android uređaj, sigurno ste upoznati sa Google Music, Google Books, novost je da ćete sada sa Google Play na vašem Android uređaju moći pristupati svim tim informacijama kao Google Play – Google Play Music, Google Play Books, i tako dalje. Sve što je promenjeno jeste dodatak “Play”.

Druga razlika je ta da ćete moći pokrenuti vašu muziku, filmove, knjige i aplikacije koje ste prvobitno preuzeli, pokrenuti direktno preko Google Play aplikacije.

Google Play je u suštini rebrendiranje, ali ono što se promenilo jeste da Google obećava da će ceo proces uključivanja uređaja sada biti znatno bolje. Upravljanje medijima širom uređaja je definitivno lakše sa Google Play, posebno preko centralnog Google Play sajta.