Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Kako otvoriti PayPal račun

50 0 komentara

paypal-logoPayPal, koji je vlasništvo eBay, je Internet kompanija koja omogućava da se uplate i novčani prenosi obavljaju u potpunosti preko Interneta. PayPal je vrsta „person-to-person, P2P“ usluge. P2P način plaćanja omogućava bilo kome ko ima e-mail adresu da pošalje novac nekom drugom ko takođe ima e-mail adresu. Jednostavnost PayPal-a je dovela do njegove široke prihvaćenosti tako da se on sada smatra najpoznatijim servisom za obavljanje online transakcija.

Primatelj PayPal transfera može zatražiti ček od PayPal-a, može otvoriti svoj korisnički račun, ili može zatražiti prenos sredstava na svoj račun u banci.

PayPal je primer posrednika u plaćanju koji olakšava i omogućava svetsku internet ekonomiju. Novac se na račun može prebaciti direktno sa tekućeg računa banke ili sa kreditne/debitne kartice. Treba reći da PayPal za svoje usluge naplaćuje određeni iznos.

Da bi ste obavljali transakcije preko PayPal (primali novac, kupovali ili prodavali na sajtovima poput eBay) potrebno je otvoriti račun, registrovati se na PayPal. Da bi otvorili PayPal račun potrebna vam je debitna ili kreditna kartica. Kartice koje možete koristiti su Visa, Visa Electron, AMEX, MasterCard i American Express.

Kako otvoriti PayPal račun?

Prvo što treba da uradite jeste da odete na PayPal stranicu i kliknete na “Sign up”.

paypal-registracija

Nakon toga nudi vam se opcija da otvorite lični ili poslovni račun. 

2

Odabirom ličnog računa otvara se stranica na kojoj treba da popunite svoje podatke kao što su ime i prezime, lozinka, adresa i dr. Nakon što završite sa unosom podataka kliknite na “Agree and Create Account”.

3

Prilikom povezivanja računa za platnu karticu, potrebno je uneti vrstu platne kartice, broj kartice, datum isteka i siguronosni 3-cifreni broj sa poleđine kartice, CVV (Card Verification Value) nalazi se na poleđini kartice i jedinstven je za svaku karticu.

4

Nakon registracije kartice status PayPal računa je neverifikovan. Da bi izvršili potvrdu računa potrebno je kliknuti na link Get verified i odabrati opciju vezivanja za debitnu ili kreditnu karticu. PayPal obavještava korisnika da će biti izvršena transakcija skidanja 1,95 dolara sa računa kako bi se tom transakcijom potvrdila verodostojnost korisnika koji verifikuje PayPal račun.

5

Nakon što skine novac sa računa PayPal će vašoj banci, u opisu plaćanja, poslati četiri broja nazvana Expanded Use Number (EUN). Ako imate uvid u svoje transakcije putem usluge Internet bankastva veoma lako ćete ova četiri broja, u suprotnom, moraće te se obratiti banci da vam daju tu informaciju. Nakon što saznate ta četiri broja, ulogujte se ponovo na svoj PayPal račun, kliknite da verifikujete račun i unesite ta četiri broja. Sa ovim je vaš PayPal račun verifikovan. Napomena, ovaj iznos od 1,95 dolara PayPal će nakon verifikacije vratiti na vaš račun.

6

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sada ste spremni za online kupovinu. Sa PayPal računom možete da plaćate kod većine online prodavaca uključujući i najpopularniji aukcijski sajt eBay. Da bi kupovali na eBay, koji je jedno od najpopularnijih mesta za online kupovinu, potrebno je otvoriti račun, koji je besplatan, a onda ga veoma lako možete povezati sa svojim PayPal računom. Na taj način pojednostavljujete proces online kupovine. Važno je znati da lični podaci i na jednom i na drugom računu moraju biti isti.  Možda će vam biti od koristi informacija da u podešavanju eBay računa možete dodati novu adresu. To je jako korisno ako želite da nešto što ste kupili bude isporučeno na neku drugu adresu (pa čak i neku drugu državu), u protivnom ono što ste kupili biće isporučeno na adresu koju ste uneli na PayPal računu.

Međutim, da bi mogli da primate novac na vaš PayPal račun potrebno je podesiti račun za primanje novca. Kliknite na Request Money i “set up your account” i povežite vašu karticu sa PayPal računom.

7

Na kraju procesa dobićete obaveštenje da možete primati novac ali da će on biti prebačen na vašu karticu nakon 30 dana.

Da bi nekome poslali novac na PayPal račun dovoljno je samo znati njegovu e-mail. Naravno taj neko mora imati aktiviranu opciju primanja novca. Novac šaljemo tako što upišemo e-mail, iznos koji šaljemo, valutu i razloga slanja novca. Takođe, potrebno je definisati i ko će snositi troškove transfera, čekiranjem opcije “I will pay the fees” vi ćete snositi te troškove.

Na kraju dolazi potvrda o obavljenoj novčanoj transakciji.

50 0 komentara to 'Kako otvoriti PayPal račun'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Kako otvoriti PayPal račun'.

 1. […] imate račun za koji je opet potrebno da imate platnu karticu. Ako nemate PayPal račun članak “Kako otvoriti PayPal račun” će vam pomoći da ga otvorite i povežete sa […]

 2. Ne mogu nikako skontati kako da prebacim novac sa banke na paypal racun…Moze li mi iko pomoci?

  Nikola

  31 aug 15 at 10:07

 3. Postovani,imam jedno pitanje. PayPal ne prikazuje Srbiju kao zemlju stanovanja. Sta treba da ucinim?

  Unapred hvala na odgovoru!

  Jovana

  11 mar 12 at 13:51

 4. Jovana,

  Na žalost Srbija još nije u sporazumu sa PayPal, ali se očekuje tokom ove 2012 godine. Ono što rezidenti Srbije mogu uraditi jeste da registruju Paypal u nekoj od susednih zemalja (recimo Bosna i Hercegovina ili Hrvatska) s tim da tamo morate imati neku boravišnu adresu i mogućnost da kao nerezident budete vlasnik bankovnog računa. Ova opcija se može zakomplikovati ukoliko Paypal od vas bude tražio dodatnu verifikaciju gde obično autentifikuje vaše boravište na taj način što zahteva da im pošaljete kopije računa za struju koji povezuje vaše ime i datu adresu.

  Preporučujem da se stripite još u toku ove godine ili ako vam je hitno potreban da zamolite nekog bližnjeg iz susednih zemalja koji imaju Paypal podršku da vam učini uslugu i otvori Paypal nalog na svoje ime a da ga vi koristite.

  admin

  11 mar 12 at 14:10

 5. Poštovani,na žalost je naša draga vlada odigrala lošu utakmicu sa ljudima iz Pay Pel-a,a to da će oni nama opet dolaziti na noge je pusta priča.Postoji nekoliko sličnih načina ispalte,na svakom sajtu koji nudi poslove imate jedno polje sa navedenim varijantama.
  Srdačan pozdrav,
  Ivana Đođić

  Ivana Djodjic

  13 dec 12 at 13:37

 6. Ne moze ti tu nista,Srbija ne podrzava Paypal tj obrnuto.Tek od 2013 bice moguce registrovati Srbiju a do tada ne.

  Ana

  11 okt 12 at 15:31

 7. ja nisam verifikovao racun nisam povezao karticu sa pay pal ali poslao sam neki novac na pay pal na svoj acount i ne prikazuje mi taj nivac niti mi vraca na online zaradu traje vec 4 dana hvala na odgovorima i odlicnim pojasnjenjima

  ennid

  28 mar 12 at 06:55

 8. pa verovatno zato sto nije verifikovan racun. mislim da je to neophodan prvi korak da bi racun funkcionisao

  prcko

  7 nov 17 at 08:49

 9. […] račun – Otvorite PayPal račun kako bi prodavac mogao da vam uplaćuje novac od prodaje […]

 10. […] kupce, Zooz čini plaćanje lakšim agregiranja više platnih izvora kao što su kreditne kartice, PayPal i Google Wallet u jedno rešenje. ZooZ obrađuje uplate kako za virtuelna tako i za fizička dobra […]

 11. Poštovani, hteo bih da objavim svoju knjigu putem portala shopmybook.com. Potrebno je da zbog toga otvorim svoj paypal račun, na koji bih primao novac od prodaje. Da li mogu da to uradim u Srbiji? Hvala unapred na odgovoru.

  Željko

  5 jun 12 at 10:11

 12. Pozdrav Željko,

  Odgovor na vaše pitanje možete pronaći na našem besplatnom servisu Ko Pita – Ne Skita!?” pod naslovom “Kako mogu iz Srbije da registrujem PayPal?

  admin

  5 jun 12 at 14:32

 13. A mogu li otvoriti Paypal u Crnoj Gori-Montenegro

  marija

  10 jun 12 at 21:04

 14. Pozdrav Marija,

  Odgovor na vaše pitanje možete pronaći na našem besplatnom servisu Ko Pita – Ne Skita!?” pod naslovom Mogu li otvoriti PayPal račun iz Crne Gore?

  admin

  11 jun 12 at 08:03

 15. Ja sam registrovao nalon na pay pal na drzavu bih,ali ne mogu da registrujem kartice koje imam i pise mi da kartice iz nekih zemalja nemogu biti registrovane na pay pal.

  Rale

  22 aug 12 at 05:51

 16. Pozdrav Rale,

  Kartice iz BiH mogu biti registrovane na PayPal.

  Prošle godine BiH je potpisala sporazum sa PayPal-om kako bi njeni građani imali mogućnost da sa ovom uslugom plaćaju, šalju i primaju novac koji bi kasnije mogli podići preko prijavljene kreditne kartice.

  Možda se u vašem slučaju radi o nekom drugom problemu? Možda je problem sa karticom, da li na njoj možete pronaći siguronosni 3-cifreni broj, CVV (Card Verification Value) koji se nalazi na poleđini kartice?

  Molimo vas da za sva buduća pitanja koristite naš potpuno besplatan servis Ko Pita – Ne Skita!?”

  admin

  22 aug 12 at 08:10

 17. […] Inače Payza baš poput svog konkurenta i široko prihvaćenog metoda plaćanja PayPal-a koristi isti proces koji pomaže korisnicima da veoma jednostavno šalju i primanju novca bez mnogo stresa. Sve što vam je potrebno za transfer jeste e-mail adresa. Više o PayPal-u možete pročitati u članku “Kako otvoriti PayPal račun”. […]

 18. Pozdrav
  na Iofferu prodavatelj mi trazi paypal kako bi poslao kompletni racun koji trebam platiti.Ja imam racun paypal, a al ne znam sta tocno da posaljem ?Do sada sam placala preko paypala, al nikada nisam slala nista kako bi mi se racun kupljene robe dostavio unaprijed.Hvala

  vikic

  10 nov 12 at 19:23

 19. Pozdrav Kristina,

  PayPal je veoma popularan baš zbog svoje jednostavnosti. Pa tako, kada je u pitanju primanje novca, sve što je potrebno da date nekome da bi vam uplatio novac jeste vaš e-mail koji ste povezali sa PayPal računom.

  Molimo vas da za sva buduća pitanja koristite naš potpuno besplatan servis Ko Pita – Ne Skita!?”

  Online Tržište

  admin

  11 nov 12 at 08:45

 20. Molim Vas da mi neko odgovori. Kod mene u opciji “request money” nema opcije “set up your account”. Moze li mi neko pomoci jer trebam da prebacim pare sa pay-pal-a na racun? Iz Bosne sam pa ne znam da li uopste moze kod nas!
  Lijep pozdrav!

  Almedina

  20 dec 12 at 21:46

 21. Pozdrav,

  pitanje je malo nejasno. Otvorili ste PayPal račun i sad sa njega želite da povučete novac na vaš bankovni račun?

  U tom slučaju, početkom mjeseca PayPal automatski povlači novac na karticu koju ste povezali sa njim (opcija Withdaw). U suprotnom, moraćete malo pojasniti problem.

  Molimo vas da za sva buduća pitanja koristite naš potpuno besplatan servis Ko Pita – Ne Skita!?”

   

  Online Tržište

  admin

  21 dec 12 at 09:38

 22. interesuje me zarada na internetu,trazi mi PAYPAL..ja inace posedujem visa elektron karticu koja je u stvari paypal..iz makedonije sam i kako da se registrujem na paypal kad mi ne daje moju zemlju kao clanicu..i da uspem preko druge drzave da se registrujem dali bi mi paypal isplacivao odrdeni iznos na VISA karticu??hvala

  alex

  4 jan 13 at 13:22

 23. Pozdrav,

  Makedonija kao ni Srbija i Crna Gora još uvek nemaju mogućnost PayPal-a.

  Ono što možete da uradite jeste da u nekoj od susednih zemalja otvorite račun, s tim da tamo morate imati neku boravišnu adresu i mogućnost da kao nerezident budete vlasnik bankovnog računa.

  Napomena: Ova opcija se može zakomplikovati ukoliko PayPal od vas bude tražio dodatnu verifikaciju gde obično autentifikuje vaše boravište na taj način što može zahtevati da mu pošaljete kopije nekog računa, na primer za struju, koji povezuje vaše ime i datu adresu tako da vam ostaje da zamolite nekog bliskog prijatelja iz susednih zemalja koje imaju PayPal podršku, da vam učini uslugu i otvori PayPal račun na svoje ime s tim da ga vi koristite.

  Molimo vas da za sva buduća pitanja koristite naš potpuno besplatan servis Ko Pita – Ne Skita!?”

  admin

  4 jan 13 at 15:20

 24. Pozdrav: Ja imam otvoren nalog na paypaly,ali nisam verifikovao debitnu karticu,da li ja mogu da primam isplate na paypal i da li mogu te isplate da saljem na moneybookers???hvala..

  Darko

  13 jan 13 at 11:11

 25. Pozdrav Darko,

  kod otvoranja PayPal naloga bilo je potrebno da povežete karticu koju ćete koristiti. Karticu je potrebno verifikovati da bi mogli plaćati i povlačiti novac na tu karticu. Da bi izvršili verifikaciju kliknite na link Get Verified i povežite vašu Visa karticu sa računom. PayPal će vas obavestiti da će biti izvršena transakcija skidanja 1,95 dolara sa vaše kartice kako bi se potvrdila verodostojnost korisnika koji verifikuje PayPal račun.

  Nakon što skine 1,95 dolara sa vašeg naloga tj. kartice, PayPal će vašoj banci u opisu plaćanja poslati “Kod” od četiri broja koja treba da unesete u naznačeno polje za verifikaciju računa. Sa ovim ste verifikovali vaš PayPal račun. Takođe, nakon verifikacije, PayPal će na vaš račun vratiti 1,95 dolara.

  PayPal će automatski svakog prvog u mesecu prebaciti novac na vašu karticu (koju ste povezali sa vašim PayPal računom).

  Što se tiče slanja isplata na Moneybookers, s obzirom da se novac koji primite na PayPal povlači na vašu karticu, Vi možete tu istu karticu koristiti za Moneybookers.

  U slučaju daljih nejasnoća slobodno nam se obratite.

  Online Tržište

  Molimo vas da za sva buduća pitanja koristite naš potpuno besplatan servis Ko Pita – Ne Skita!?”

  admin

  14 jan 13 at 10:16

 26. Pozdrav svima.
  Ja sam koristio paypal sa izvesnom karticom (nebih je reklamirao ni nju ni banku posto sad vise i nemoze ) do prosle godine kad je nakon 3 godine istela a novu koju sam dobio sa drugim brojem vise nemogu da verifikujem posto me obavestavaju da je kartica sa podrucja koje nemoze da se verifikuje. . . Imali nade da ce u neko skorije doba Srbija moci na paypal ??

  winsent

  30 jan 13 at 23:23

 27. Postovanje, da li biste mogli da mi kazete da li na moj PayPal racun novac mogu uplatiti samo oni koji isto imaju otvoren PayPal racun ili mogu i u banci na neki nacin bez te vrste racuna da uplate? Hvala.

  Ana

  30 mar 13 at 12:22

 28. Pozdrav Ana,

  na PayPal račun novac vam se može uplatiti sa nekog drugog PayPal računa ali i putem kreditnih kartica (Visa, MasterCard, itd.).
  Da bi na vaš PayPal račun mogli primati uplate putem kreditnih kartica, potrebno je da otvorite Premier ili Business PayPal račun.

  Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša buduća pitanja.

  Molimo vas da za sva buduća pitanja koristite naš potpuno besplatan servis Ko Pita – Ne Skita!?”

  Online Tržište

  admin

  31 mar 13 at 17:23

 29. […] članak “Kako otvoriti PayPal račun” koji objašnjava proces otvaranja i verivikacije […]

 30. Podrav…
  Otvorio sam paypal racun i povezao karticu, ali nisam verifikovao, kad sam se pokusao ponovo logovati, nisam uspeo, sad da li sam pogresio mail ne znam, iako mislim da nisam, otvorio sam novi nalog i sad ne mogu da dodam tu istu karticu jer je navodno vezana za stari, kao to resiti?
  I kako posle verifikovati, kolko je za to potrebno dana?
  Unapred hvala…

  MILOS

  11 apr 13 at 23:03

 31. Dali mogu da posaljem novac sa mog paypal racuna na osobu koja nema otvoren paypal racun nego samo racun u banci ili tekuci racun .Unapred hvala!

  Pero

  5 maj 13 at 03:59

 32. Zanima me ovakav vid uplate,isplate, koliko je siguran odnosto zasticen od zloupotrebe?

  zoran

  26 maj 13 at 16:36

 33. Postovani,
  Zanima me da li ako otvorim paypal kao poslovni korisnik i krenem da kupujem robu sa inostranih sajtova, da li tu robu mogu da prodajem kasnije u prodavnici.Unapred Hvala!

  igor

  21 jul 13 at 18:01

 34. Otvorila sam nalog na ebay-u zbog prodaje i u opisu pronašla da je moguće primati uplate preko skrill-a, otvorila sam tamo nalog, potvrdila verifikacioni kod dobijen poštom, povezala svoj debitni (devizni) račun sa skrill nalogom..ali na ebay-u ne mogu da štrikliram polje za uplatu na skrill-u, samo uporno stoji paypal..u čemu je problem, da li treba da povežem i skrill sa paypal-om…

  Dragana

  15 jan 14 at 20:21

 35. […] Za sve one koji imaju problem sa otvaranjem PayPal računa preporučujemo članak “Kako otvoriti PayPal račun”. […]

 36. Kako da sa svoga tekućeg, dinarskog računa, prebacim novac na svoj PayPal nalog? Svi govore da se u Srbiji sa PP može samo plaćati, ali niko ne objašnjava kako se sredstva za to plaćanje prebacuju na PP! 🙂

  PaunEsDur

  26 jan 15 at 22:56

 37. pozz,koristio sam Paypal gotovo godinu dana i nije bilo nikakvih problema,nisam imao transakciju od 12 mjeseca to je zadnja koju je paypal prebaciju na maju visa karticu,neki dan je došla porruka od paypala da više nemogu koristiti tu karticu za transakciju otišao sam u banku i upATIO P MARAKA JE BIlo u minusa sada je u pozitivi zanima me dali ću moći koristiti ovu karticu još uvijek da liće paypal nastaviti primati transakcije i daliće trebati ponovno unositi verifikacioni kod

  arnold

  11 maj 15 at 19:11

 38. Postovani,vec mesec dana imam problem sa registracijom na paypalu,ne mogu da se registrujem.Molim vas,da li mozete vi da me registrujete?

  Slavica

  10 jun 15 at 19:22

 39. NI NAKON DVA DANA I VIŠE U BANKU NIJE DOŠAO KOD ČETFOROCIFNI BANJA LUKA BIH

  radovan

  26 jun 15 at 14:26

 40. NI NAKON DVA DANA I 3 SATA NIJE U BAKU STIGAO ČETVOROCIFNI KOD OD PAY PAL PA SE BOJIM DA NEČE STIĆI NIKAKO BANJA LUKA BIH

  radovan

  26 jun 15 at 14:29

 41. […] Preporučujemo članak “Kako otvoriti PayPal račun“. […]

 42. Pozdrav,
  imam jedno pitanje. Dobio sam povrat novca sa ebay-a prije desetak dana. Tek danas sam shvatio da trebam na paypalu podesiti (request money/ set up account) nalog da bi mi legao taj novac (tacnije 36 dolara). Danas sam podesio nalog i sada mi nije jasno kada cu moci da dignem taj novac. Ako mi moze neko pomoci, bio bih mu zahvalan 🙂
  Unaprijed, hvala.

  Sasa

  18 okt 15 at 14:58

 43. Postovani,
  da li mogu da otvorim pay pal racun sa obicnom visa electron karticom(DEBITNA)- NLB banke,znaci nije virtuelna nego obicna visa electron?

  irma

  29 feb 16 at 18:36

 44. Imam jedan PayPal nalog povezan sa starim Ebay-em koji funkcionise,sada sam napravio sinu Ebay nalog,dali ga mogu vezati na moj PayPal?

  Mile

  1 mar 16 at 18:20

 45. Postovanje, htio bih napraviti paypal nalog ali mi ne nudi opciju za Bosnu i Hercegovinu, znate li mozda zasto? Posto sam u predhodnim komentarima vidjeo da ste nekome na slican problem savjetovali da reg nalog u BiH ili Hrvatskoj.

  seki

  12 mar 17 at 13:45

 46. […] račun – Otvorite PayPal račun kako bi prodavac mogao da vam uplaćuje novac od prodaje […]

 47. Kako sa paypal računa vratiti novac na karticu sa koje je skinut?

  Senad

  8 jan 19 at 12:50

 48. Pozz imam pitanje jedno u vezi paypala. Molim vas mozete mi reci samo dali ja mogu imati 2 paypal racuna koja su povezana na istu bankovnu karticu???

  Selma

  13 apr 19 at 10:45

 49. Poz.
  Pitanje ,imam bankovni karticu iz češke.
  Ja sam iz bosne,kada se prijavljujem na paypal koju adresu mogu staviti,dali ima.veze bilo koja bosanska ili češka.

  Abedin

  8 okt 19 at 03:58

 50. Ja ponekad primam uplate od Online anketa i stranica na kojima zaradjujem do 30eura. Moram li otvoriti poslovni papyal u skladnu sa novim odredbama.

  nada

  23 jun 20 at 20:45

Ostavi komentar