idcPrema novom izvješću koje je objavila poznata istraživačka kompanija IDC, Cloud usluge imaju itekako svijetlu budućnost.

Najnovije istraživanje naručio je Microsoft, koji također u svojoj ponudi ima nekoliko Cloud rješenja. Prema istraživanju kompanije IDC, potrošnja na javne i privatne IT Cloud usluge trebala bi do 2015 godine dovesti do stvaranja dotovo 14 milijuna novih radnih mjesta diljem svijeta.

Istraživanje kompanije IDC također pokazuje da bi inovacije stvorena Cloud Computing-om mogle proizvesti nove prihode u visini od čak 1,1 trilijun dolara na godišnjem nivou. Isto tako, prelazak na Cloud usluge mogao bi znatno smanjiti troškove kompanijama, što bi prema IDC pomoglo samo u Sjevernoj Americi moglo rezultirati sa 1,2 milijuna novih radnih mjesta do kraja 2015 godine. Kao parametar za poređenje, da bi bolje razumjeli veličinu ovih brojki, tu je podatak Američkog Zavoda za Statistiku Rada prema kom je u Sjedinjenim Američkim Državama u prošloj godini otvoreno sve ukupno 1,8 milijuna novih radnih mjesta.

U izvještaju IDC-a se navodi i da će više od 50 posto od tih 14 milijuna novih radnih mjesta odnositi na male i srednje kompanije. Također, većina novih radnih mjesta pokretat će se na tržištima u razvoju što i nije čudno s obziroma na globalni rast Cloud Computing industrije. Stoga, IDC očekuje da će u periodu od 2011 do 2015 godine na tržištima Indije i Kine biti otvoreno 6,8 milijuna "Cloud" radnih mjesta.

03-05CloudJobs_lg