MPAA Motion Picture Association of America pre nekoliko dana podneo je zahtev Okružnom Sudu na Floridi da donese “summary judgement” protiv sajta za delenje sadržaja Hotfile. Summary Judgement je presuda koju Sud može doneti da bi se izbeglo suđenje u slučaju kada svi materijalni dokazi upućuju na počinjeno krivično delo.

Motion Picture Association of America, koji sebe opisuje kao zaštitnika Američke filmske produkcije, u svom zahtevu Sudu tvrdi da je poslovni model koji koristi Hotfile identičan onome koji je koristio Megaupload, popularni sajt za delenje sadržaja zatvoren od strane FBI pre dva meseca.

Hotfile je odgovoran za mlijarde nedozvoljenih preuzimanja sadržaja zaštičenog autorskim pravima. Kao i slučaju ranijih presuda za pružanje piratskih usluga, od Napster i Grokster do Limewire i isoHunt, Hotfile postoji da bi zaradio od kršenja autorskih prava. Više od 90% datoteka preuzetih sa Hotfile su kršenje autorskih prava i skoro svaki Hotfile korisnik je povezan sa kršenjem autorskih prava,

navodi se u zahtevu podnetom Okružnom Sudu na Floridi.

Kao jedan od najvećih sajtova za delenje sadržaja Hotfile je postao primarna meta Holivuda. Motion Picture Association of America navodi da je ovaj zahtev Sudu podržan sa mnoštvo dokaza, od internih mejlova u kojima Hotfile osoblje pomaže korisnicima u preuzimanju piratskih datoteka, na forumima diskutuju o affiliate programima, do svjedočenja filmskih studija.

Motion Picture Association of America očekuje od Suda da donese presudu i zatvori Hotfile kao i da ga primora da plati odštetu filmskim studijima.

Bez obzira na ishod, slučaj će sigurno postati važan presedan za budućnost sličnih cloud hosting usluga koje posluju u Sjedinjenim Američkim Državama.