galaxy-tab-7.7 Samsung Galaxy Tab 7.7 je Android tablet sa 7,7-inčnim zaslonom i kompaktnim kućištem. Galaxy Tab 7.7, koji ima fantastično kučište teži samo 335g i debljine je 7.9mm.

Uz zaslon, kućište sadrži stereo zvučnike, utor za slušalice, kontrolu glasnoće zvuka, utor za microSD karticu, dock konektor i gumb za paljenje tablet koji također funkcionira i kao screen lock.

Rezolucija zaslona na Galaxy Tab 7.7 je 1280 x 800 piksela, što je kao i kod mnogih većih Android tableta. Radi se o AMOLED Plus zaslonu koji nudi odličnu razinu svjetline i impresivne boje.

Galaxy Tab 7.7 sadrži 1GB RAM, 16 GB interne memorije (koja može biti proširena zahvaljujući utoru za karticu) a pokreće ga 1.4GHz ARM Cortex A9 dual-core procesor. Operacijski sustav je Android 3.2 (Honeycomb) a Samsung navodi da će ovaj sjajni tablet u narednih nekoliko mjeseci biti update-ovan na operacijski sustav Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Android pokreće i Samsung-ovo TouchWiz sučelje koje nudi dodatne značajke, kao što je panel u izborniku obavjesti za brzo uključivanje značajki kao što su Wi-Fi i GPS, kao i izbor iz zbirke widgeta.

TouchWiz nudi pristup za četiri tkz. “čvorišta”, društveno umreživanje, čitanje i igranje igara, kao i pristupu glazbi putem pretplate za uslugu koja košta 9,99 dolara mjesečno. Gaming čvorište je samo popis kompatibilnih Android igara, dok se čvorišta društvenog umrežavanja i čitanja mogu zamijeniti boljim nekim boljim aplikacijama trećih strana.

Korisničko iskustvo koje nudi softver moglo je biti i bolje, s obzirom da se obično prikazuju mobilne web stranice umjesto normalnih. Navodno bi auriranje na Android 4.0 Ice Cream Sandwich trebalo da riješi taj problem kao i većinu ostalih manjih problema.

Najveći problem za sada je što je većina Android aplikacije dizajnirana za rad na većim ekranima od 7.7 inča, ali to je problem koji će se sigurno veoma brzo riješiti s obzirom da je na ovom tržištu još i Amazon Kindle Fire a još nekoliko proizvođača je najavilo modele koji će biti manji od “klasičnih” 10.1 inč.

Samsung Galaxy Tab 7.7 može snimati 720p video a ima i dvije kamere, zadnju od 3 megapiksela i prednju od 2 megapiksela. Testiranja pokazuju da baterija traje oko devet sati.

Generalno, Samsung Galaxy Tab 7.7 je vrlo interesantan tablet koji će sigurno privući veliki broj kupaca, pogotovu što će biti još mnogo bolji sa update-om na Android 4.0 Ice Cream Sandwich.