facebook-oglasiFacebook je pokrenuo nove premium oglase bazirane na Sponsored Stories, koji bi prema navodima Facebook-ovog marketing direktora trebali da naprave 5 do 10 puta više CTR (stopa učestalosti klikova) i 3 puta veći ROI (povrat ulaganja) u poređenju sa predhodnim oglasima.

Facebook nastoji da se razvija u pravcu Sponzorisanih Priča (Sponsored Story), oglasi jesu dobri ali su priče još bolje, navodi Mike Hoefflinger, marketing direktor kompanije Facebook.

Ovi novi oglasi, koji su sada veći od predhodnih, počeće kao post na stranici a onda će se kasnije pojaviti kao oglas na desnoj strani početne stranice korisnika. Takođe, ako je korisnik Like brend onda će se oglas pojaviti i u njegovom News Feed-u kao i u News Feed-u njegovih prijatelja.

Isto tako, novi premium oglasi će se sada prikazati i u News Feed-u mobilnih Facebook korisnika ako su oni ili njihovi prijatelji Like brand.

I mobilni reklamiranje je konačno došao do osam godina starom digitalnom giganta, kao premija kupiti oglas takođe prikazuje u novom fidove mobilnih korisnika, ako oni ili njihovi prijatelji voleo brend.

Samo nekoliko dana pred izlazak na berzu Facebook je predstavio potpuno novi proizvod za monetizaciju pod imenom "Reach Generator". Kupci premium oglasa sada mogu da plate za garantovanu news feed distribuciju koja bi dosegla i do 75 odsto njihovih fanova. Ovo predstavlja ogroman porast u odnosu na 16 odsto fanova do kojih poruka Facebook Stranica dolazi bez oglasa ili Sponzorisanih Priča.

Facebook je predstavio i najnoviju verziju svoje platforme koja se bavi dnevnim pogodbama. Sam program nazvan je Offers koji je dosta sličan Google Offers. Kada u pogodbi učestvuje Facebook korisnik svi njegovi prijatelji će videti oglas u svom news feed-u.

Facebook navodi da će njegov Page Insights uključivati i podatke u realnom vremenu i da će ova nadogradnja biti dostupna svim poslovanjima u narednih nekoliko nedelja. Ova nadogradnja je dizajnirana kako bi marketerima omogučila promociju posta koji je generisao najviše angažovanja korisnika tako što sada taj post može da se zakači (Pin) na novu Facebook Stranicu.