Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Kako se registrovati na eBay

13 0 komentara

e-bayeBay.com je najveći svetski online aukcijski web sajt na kome negovi članovi mogu kupovati i prodavati razne proizvode i usluge. Osnovan je 1995 godine od strane Pierre Omidyar i originalni nazivm mu je bio AuctionWeb, taj naziv je kasnije promenjen u eBay.

eBay omogućava prodavcima i kupcima nekoliko tipova aukcija putem kojih mogu kupiti ili prodati svoje proizvode:

  • Klasična Aukcija – dopušta prodavaču da ponudi jednu ili više stvari na prodaju na određen broj dana.
  • Fiksirana Cena – dopušta prodavaču da ponudi jednu ili više stvari na prodaju po “Buy It Now” ceni. Kupci koji pristanu da plate tu cenu automatski “pobjeđuju” na toj aukciji.
  • Ponuđena Cena – dopušta prodavaču da prihvati ili odbije ponuđenu cijenu koja može biti manja od prodajne cene. Ovaj tip nije dopušten kod klasične Aukcije niti u svim kategorijama.

Većina eBay transakcije obavlja se putem klasične aukcije gde prodavac postavlja određenu stavku na aukciju na određeni vremenski period, navodeći početnu cenu tj najnižu cenu za koju je spreman da prodaju tu stavku.

Da bi prodavali ili kupovali na eBay potrebno je da se registrujete.

Kako se registrovati na eBay?

Registracija na eBay je vrlo jednostavna i besplatna.

Prvo što treba da uradite jeste da odete na eBay web sajt i u gornjem levom uglu kliknete na “register”.

ebay-1

U sledećem koraku je potrebno da popunite svoje podatke kao što su adresa, telefon, e-mail, lozinka i ostalo. Naravno, važno je da podaci budu tačni kako ne bi bilo problema pri plaćanju i dostavi proizvoda. Takođe, potrebno je prihvatiti korisnički ugovor koji garantuje čuvanje ličnih podataka na eBay. To izgleda ovako: 

ebay-2

Nakon što popunite sve potrebne podatke, eBay će poslati link za registraciju na vašu e-mail adresu koji je potrebno potvrditi za završetak registracije.

E-mail koji dobijete od eBay izgleda kao na slici i sve što je potrebno da uradite jeste da kliknete na “Activate Now”. U slučaju da ovo ne radi u e-mailu su navedena tri koraka koja je potrebno uraditi. Mada treba naglasiti da u 99% slučajeva nema nikakvih problema sa aktivacijom.

ebay-4

To bi bilo to, sada ste spremni da iskusite mogućnosti koje eBay nudi.

13 0 komentara to 'Kako se registrovati na eBay'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Kako se registrovati na eBay'.

  1. […] sajt eBay. Da bi kupovali na eBay, koji je jedno od najpopularnijih mesta za online kupovinu, potrebno je otvoriti račun, koji je besplatan, a onda ga veoma lako možete povezati sa svojim PayPal računom. Na taj način […]

  2. […] da uradite jeste da se registrujete na eBay tj. da otvorite račun ako ga već nemate. Članak “Kako se registrovati na eBay” će vam pomoći da to uradite. Ono što također možete da uradite jeste da razmislite o imenu […]

  3. […] da uradite jeste da se registrujete na eBay tj. da otvorite račun ako ga već nemate. Članak “Kako se registrovati na eBay” će vam pomoći da to uradite. Ono što također možete da uradite jeste da razmislite o imenu […]

  4. počeo sam sa registracijom ali na trećoj straniici gde pita za broj kreditne kartice ne želi da ga prihvati,šta mogu da uradim s tim? hvala na odgovoru

    gale 23

    19 apr 12 at 20:00

  5. Pozdrav,

    Vaše pitanje je malo nejasno, da li možda mislite na registraciju PayPal računa? Takođe, možete li navesti i vašu lokaciju.

    Molimo vas da za buduća pitanje koristite naš besplatan sistem Ko Pita – Ne Skita.

    Online Tržište

    admin

    19 apr 12 at 22:41

  6. […] registrirate na eBay, kreirajte svoj profil prodavca i počnite sa prodajom. Naravno, ovo vjerojatno zvuči jednostavno, […]

  7. Uopste mi ne otvara takav list za registraciju ,vec samo da popunim ,ime,prezime ,adresu i lozinku,sta je problem?

    Milos

    19 okt 15 at 12:02

  8. …imam problem sa lozinkom.Traži mi lozinku sa mog gmail-a.To je ok.Ja satvim lozinku, a on neće da prihvati.Lozinka je ispravna.Može li mi neko reći u čemu je problem? .hvala.Više puta sam pokušavao i neće.

    Milan

    17 feb 18 at 21:26

  9. Kada pokusam da se registrujem na Ebay,ne prihvataju mi e mail adresu.

    Gordana Zivkovic

    25 sep 18 at 17:11

  10. Traži mi lozinku sa mog mejla, uradim to i ništa, opet je ubacim i opet ništa. U čemu je problem?

    Gemo

    17 okt 18 at 15:41

  11. Kako da postavim predmete za prodaju

    Biljana Andric

    3 apr 19 at 09:50

  12. Super stvar

    Suad

    4 jun 19 at 18:15

  13. Zdravo svima

    Saja

    17 okt 19 at 13:12

Ostavi komentar