samsung-galaxy-s2Ovogodišnji Mobile World Congress je završen. Mnogo toga predstavljeno je u Barceloni a ono što je privuklo najviše pažnje jeste quad-core Android telefoni i Microsoft-ovo lansiranje Windows 8 Consumer Preview.

Na Mobile World Congress nisu samo predstavljane tehnologije budućnosti već se pravio osvrt i na neke od mobilnih tehnologija koja su promenile naše živote. Imajući to u vidu, GSMA je dodelila Global Mobile Awards 2012 jednom broju vrhunskih kompanija.

Nokia C3-00 osvojila je nagradu za najbolji “obični” telefon godine, Apple-ov iPhone 2 najbolji je Tablet, Google Mape za Android proglašen je za najbolju korisničku mobilnu uslugu, WhatsApp proglašen je za generalno najbolju mobilu aplikaciju godine dok je Angry Birds Rio, kompanije Ravio, proglašen za najbolju mobilni aplikaciju namenjenu korisnicima.

Najviše počasti ove godine otišle su u ruke Južno Korejskom proizvođaču potrošačke elektronike, kompaniji Samsung koja je dobila izuzetno priznanje za najbolji pametni telefon (smartphone), zahvaljujući svom veoma popularnom modelu Galaxy S II.

Zadovoljstvo nam je primiti ovu počast od GSMA, verujem da je ona dokaz i nagrada za naše dosadašnje inovacije i kvalitetne proizvode kao i brige o našim potrošačima. U 2011 godini prodali smo 97 miliona pametnih telefona, što je još jedan dokaz da smo na pravom putu sa pravim pristupom,

izjavio je prilikom preuzimanja nagrade JK Shin iz kompanije Samsung.

Galaxy S II je nesumnjivo pametni telefon koji je uzrokovao nagli rast Samsung-ovog smartphone poslovanja u 2011 godini. Kompanija Samsung, kao najveći svetski prodavac Android uređaja uskoro bi trebala i zvanično da pokrene svoju sledeću Galaxy S generaciju pametnih telefona, Samsung Galaxy S III trebao bi biti predstavljen u aprilu mesecu.