twitter-kupio-posterous Twitter je danas objavio da je kupio Posterous, kompaniju koja stoji iza veoma popularne platforme sa blogovanje. Uslovi kupovine još uvek nisu objavljeni.

Prema saopštenju, Posterous tim će biti integrisan u Twitter, gde će raditi na projektima čiji je cilj poboljšanje Twitter platforme.

Nakon saopštenja da je Twitter kupio Posterous mnogi su počeli da postavljaju pitanja u vezi sa sudbinom Posterous blog servisa.

Twitter navodi da će Posterous Spaces nastaviti da radi bez ikakvih prekida, ali takođe je naznačeno da će kompanija obavestiti korisnike unapred ako bi došlo da nekih značajnijih promena. Twitter je takođe obećao da će obezbediti uputstva koja treba da pomognu korisnicima pri prelasku na druge blogove i usluge.

Twitter priznaje da je cilj ove kupovine bio da se stekne tehnologija i izuzetno talentovan tim stručnjaka koji radi u kompaniji Posterous, tako da kompanija skoro da i nije zainteresovana za integrisanje Posterous proizvoda u sopstveni mikrobloging servis.

Osnivač Posterousa Sachin Agarual bivši je član Final Cut Pro tima kompanije Apple, gde je radio 6 godina pre odlaska i pokretanja Posterousa. Današnji kupovina Twitteru dovodi 36 stručnjaka od kojih se mnogo očekuje.

Sachin Agarval ističe da su "mogućnosti koje omogućava Twitter veoma uzbudljive tako da smo ja i moj tim koji uključuje 36 stručnjaka izuzetno srećni što ćemo svojim znanjem moći doprineti napretku proizvoda kojeg koriste stotine miliona ljudi širom sveta."

Posterous je pokrenut 2008 godine sa ciljem da se blogovanje učini lakšim i pristupačnijim pružajući veoma jednostavnu platformu za kreiranje i deljenje sadržaja na Webu. Funkcionalnost da se postovi mogu objavljivati putem e-maila pomogla je Posterousu u privlačenju značajnog broja lojalnih korisnika međutim, servis nije uspeo da postigne istu popularnost kao Tumblr, koji je bio njegov glavni rival.