apple-ipad-3 Prema najnovijem istraživanju kompanije ChangeWave nisu samo potrošači uzbuđeni predstavljanjem novog Apple iPad-a prošlog tjedna.

Novo istraživanje pokazuje da 22 posto poslovanja namjerava da uskoro kupi Tablet uređaje, od kojih je 84 posto navelo da planira da kupi novi iPad za svoje zaposlenike već u sljedećem tromjesečju.

Broj poslovanja koji planiraju da naruče iPad je za samo tri mjeseca povećan za 7 posto.

Grafika prikazuje promjenu potražnje među ispitanicima ChangeWave istraživanja u proteklih 15 mjeseci:

apple_tablet_future_line

Moguće je da je ovih 84 posto sada možda još i veće s obzirom da je ovo istraživanje provedeno tjedna prije nego što je Apple predstavio novi iPad sa Retina zaslonom i 4G opcijom, a također i prije nego što je Apple objavio smanjenje cijene iPad 2 za 100 dolara, na 399 dolara.

Kompanija Forrester je u siječnju objavila svoje istraživanje po kom IT odjeli kompanija planiraju potrošiti 10 milijardi dolara na kupovinu Apple iPad-a u ovoj godini, tako da ovi najnoviji podaci koji dolaze od ChangeWave i nisu nešto osobito šokantni.

Iako je interesovanje kupaca za Tablete uređaje poput onih iz Amazon i Barnes & Noble veliko ipak Apple iPad još uvijek nema pravu konkurenciju na ovom tržištu. Mnogi stručnjaci navode da bi velike promjene na Tablet tržištu moglo da donese pojavljivanje uređaja sa Windows 8 operativnim sustavom.