logoZahvaljujući novoj aplikaciji koja se zove EnemyGraph, Facebook korisnici sada mogu odrediti svoje neprijatelje. Svaki Facebook prijatelj ili korisnik aplikacije može biti neprijatelj. Ono što je još važnije jeste da svaka Facebook stranica ili grupa također može biti označena kao “neprijatelj”.

Facebook aplikacija EnemyGraph je projekt tima programera u sklopu Emerging Media + Communications programa na sveučilištu Texas u Dallasu. Dean Terry, direktor programa postavlja pitanje, zašto mržnju ograničiti na jednog korisnika kada postoji 850 milijuna Facebook korisnika?

Facebook sadrži jednu vrstu umjetne pozitivnosti, ali mi smatramo da se osobe mnogo bolje osjećaju kada mogu bez ustručavanja reći da im se nešto ne sviđa ili da im je netko neprijatelj,

navodi u priopćenju Harrison Massey, student na UT Dallas koji je zajedno s Deanom Terry, direktorom programa i Bradley Griffith, surađivao je razvoju ove aplikacije.

Nakon što korisnik instalira EnemyGraph, on može odabrati “neprijatelje” iz postojećeg popisa prijatelja ali i iz popisa ostalih korisnika aplikacije. Oni na svoj popis “neprijatelja” mogu staviti i javne osobe i poslovanja koja imaju svoje stranice s stranice. U suštini, EnemyGraph aplikacija omogućava da navedete bilo tkoga sa Facebook-a kao neprijatelja.