u2-dropbox

Cloud servis za dijeljenje sadržaja Dropbox, saopštio je da je polovica mega-popularnog rock benda U2, Bono i The Edge, sada investitori u kompaniji.

Dropbox ima na milijune korisnika koje privlači ideja izuzetno jednostavnog hostovanja datoteka na servisima trećih strana.

U Dropbox je prošlog listopada investirano 250 milijuna dolara i sada je objavljeno da su među investitorima bili Bono i The Edge. Neki od ostalih investitora u Dropdox bili su Index Ventures, Sequoia Capital, Accel Partners, Benchmark Capital, Goldman Sachs, Greylock Partners, Institutional Venture Partners, RIT Capital Partners i Valiant Capital Partners.

Frontman grupe U2, Bono Vox, poznat je kao investitor u tech kompanije posredstvom Elevation Partners, međutim, ovo je ulaganje u Dropbox je prvi put da je pjevač javno imenovan kao individualni investitor u kompaniju. Bono je sa Elevation Partners imo joše nekoliko interesantnih ulaganja među kojima su ulaganje u Facebook, Forbes, MarketShare, Move i Yelp.

Ulaganje u Dropbox može se smatrati modrim potezom s obzirom da kompanija ima ogroman rast od svog pokretanja 2007 godine. Također, kompanija je uspjela u svom nastojanju da bude dostupna svim mobilnim platformama, osobnim računalima i Mac.

Prije nekoliko tjedana, Dropbox je također pokrenuo duboku integraciju sa Facebook-om koja korisnicima omogućuje da dijele datoteke sa svojim prijateljima mnogo lakše nego ranije. Dropbox je nedavno redizajnirao svoje ​​glavno korisničko sučelje a ovu investiciju planira da iskoristi za kupovinu malo poznate kompanije pokretanjeCove.