google-plus

Google je danas pokrenuo novu, moderniju verziju Google +, pružajući korisnicima mogućnost da prilagode način na koji društvena mreža izgleda, na koji način prikazuje sadržaj koji je relevantan za njih. Takođe, tu je i novi interfejs za Hangouts.

Društvena mreža Google + sada ima 170 miliona korisnika a Google navodi da je sada pravo vreme da se “stvori jednostavniji i lepši Google.”

Umesto ikona za navigaciju koje su se nalazile na vrhu, Google + je korisnicima obezbedio dinamičku traku sa aplikacijama koja se nalazi sa leve strane. Redosled aplikacija možete da menjate njihovim prevlačenje a prelaskom miša preko nekih prikazuje vam se niz brzih akcija.

Takođe, redizajniran je prostor za konverzaciju koji sada izgleda drastično dugačije i koji sada da fotografije i video zapisa izgledaju fantastično i da iskaču u popup prozoru kada se postuju na Google +.

Google je takođe ažurirao i dizajn Hangouts na Google +, pokrećući namensku Hangouts stranicu koja korisnicima olakšava da se povezuju sa ljudima licem u lice.To znači da ćete imati stalno ažuriranu listu poziva od ljudi u svojim krugovima, brži pristup svakom javnom i On Air Hangout, u trenucima kada želite da upoznate nekog novog, a tu je i rotirajući bilbord popularnih Hangouts i saveta i drugih stavki koje ne želite da propustite.

redizajn google plus

Google ističe da je dodao i novu stranicu za Istraživanje (Explore) koja prikazuje ono što je zanimljivo ili ono što je trenutno popularno na društvenoj mreži. Takođe, ažurirana je i profilna strana koja sada korisnicima omogućava da prikažu mnogo veće fotografije.

Nova redizajnirana Chat listu sada znatno olakšava povezivanje sa prijateljima u realnom vremenu.

Google najavljuje da će nove funkcije u Google + takođe biti prenesene i u Pretragu, Maps, Gmail i YouTube.