instagram za android

Dugo očekivana aplikacija Instagram konačno je dostupna za Android uređaje.Popularna i besplatna aplikacija za deljenje fotografija pokrenutna za Apple iOS uređaje sada je dostupna na Google Play, za sada, samo za pametne telefone koji koristite Android 2.2 ili noviji operativni sistem (sa podrškom za OpenGL ES 2) ali ne i za Android tablet-e.

Prema podacima kompanije, Instagram aplikacija ima 30 miliona korisnika a njihov sajt oko 300 miliona prikaza stranica mesečno.

Instagram je svojom jednostavnošću privukao veliki broj korisnika iOS uređaja, Naime, korisnici naprave fotografiju, primene neki filter ako žele, a zatim tu fotografiju podele sa svojim sledbenicima i prijateljima na Instagram-u, Twitter-u ili Facebook-u.

Maksimalna rezolucija koja je podržana jeste 2048 x 2048 piksela, a kompanija navodi da su potpuno isti filteri i algoritmi primenjeni u aplikaciji za iOS i za Android OS , tako da ne postoji razlika u prikazivanju fotografija.

Suosnivač Kevin Systrom naglašava sa bi sa popularnošću koju ima Android vrlo brzo mogli dostići 100 miliona korisnika, aplikaciju Instagram za Android možete preuzeti sa Google Play.

inst