internet-kuca-slavnih

Internet je dobio svoju Kuću Slavnih. Među prvima su u Internet Kuću Slavnih predstavljeni "pioniri Interneta" kao što su pronalazač Interneta Vint Cerf, Robert Kahn, Larry Roberts, Leonard Kleinrock, Tim Berners-Lee, Mitchell Baker i Brewster Kahle.

Inauguraciona ceremonija dodele nagrada održana juče u Geneva, Switzerland, a sponzorisana je od strane Internet Society, u čast više od 30 pionira, inovatora i “globalnih konektora” Web-a. Iz devet različitih zemalja Kuća Slavnih će postati dom za 11 doktora nauka, 11 autora, jednog dobitnika Academy Award i jednog Nobelovca.

Kuću Slavnih koja živi na Web-u osnovana je od strane Internet Society, koji sebe opisuje kao neprofitnu organizaciju posvećena tome da Internet ostane otvoren, transparentan i definisano od vas.

Među onima koji ulaze u Kuću Slavnih su i kreator Linux kernel kreatora Linus Torvalds, DNS guru Paul Mockapetris, TCP / IP pionir Van Jacobson, osnivač Craigslist-a Craig Newmark. T je takođe i Mitchell Baker, jedan od osnivača Mozilla Foundation. Ona je pomogla u legitimisanju open-source Internet aplikacija uključujući i Mozilla Firefox web browser. Ona je nastojala da pokaže da Internet ne bi trebalo da pripada samo jednoj kompaniji i samo jednom operativnom sistemu. Bivši potpredsednik SAD-a, Al Gore, takođe ulazi u Kuću Slavnih, za njega Internet Society navodi da je bio ključni zagovornik Zakona koji je doveo do većeg pristupa Internetu.

Biografije primljenih možete videti na zvaničnom sajtu Internet Kuće Slavnih.