msse40

Microsoft je objavio verziju 4.0 svog besplatnog antivirus programa, Microsoft Security Essentials. Od pojavljivanja 2009 godine, njegova efikasnost, brzina i karakteristike su dosta dobro primljene od strane korisnika. Kao rezultat toga, antivirus program uživa veliku popularnost, pogotovo u SAD, i zajedno sa Avast i Avira spada u najpopularnije besplatne antivirus programe.

Nova verzija Microsoft Security Essentials je deo standardnog ažuriranja proizvoda. Sa novom verzijom poboljšane su performanse proizvoda i korisničko iskustvo. Takođe, unapređen je i Microsoft Security Essentials Automatic Remediation, funkcionalnost koja automatski šalje u karantin veoma štetne pretnje bez podsticanja korisnika na akciju, a ispravljene su i neke manje greške u postavkama, izjavio je portparol kompanije Microsoft.

Nova verzija Microsoft Security Essentials donosi ažuriran interfejs i poboljšanje u funkcionalnosti Automatic Remediation. S obzirom da antivirusi nisu bezgrešni, ova funkcija ima za cilj da smanji mogućnost eventualne štete koja bi mogla nastati u vreme kašnjenja između predstavljanja opasne datoteke i korisnikove reakcije.

Spynet, koji je uveden sa Windows Defender u Vista, zamenjen je sa MAPS (Microsoft Active Protection Services). Međutim, trenutno ne postoje nikakve indikacije da je došlo do neke promene u servisu za detekciju osim samog imena.

Korisnici će najnoviju verziju Microsoft Security Essentials preuzeti automatski putem Automatic Windows Update servisa. Međutim, na osnovu prethodnih iskustava, možda bi najbolje bilo najnoviju verziju Microsoft Security Essentials preuzeti manuelno

Takođe, kako da instalirate Microsoft Security Essentials, vaša instalacija operativnog sistema Windows mora proći Windows Genuine Advantage proveru valjanosti.

Microsoft Security Essentials 4.0 za Windows XP, Vista i Windows 7 možete preuzeti na zvaničnoj stranici kompanije Microsoft.