facebook prijevaraVeć nekoliko dana Facebook-om kruži e-mail koji primaocu nudi online posao i zaradu na Facebook-u od čak 25 dolara na sat za postovanje komentiranje na Facebook zid.

E-mail sadrži i link na web stranicu na kojoj će vam biti objašnjeno da je za ovaj izuzetno atraktivan online posao potrebno proći trodnevnu obuku za koju se mora platiti 4,95 dolara. Ako do ovog trenutka niste pobjegli sa ove stranice, već ste nastavili kroz ovaj proces, doživjećete da ne samo da će vam sa računa biti skinuto 4,95 dolara za navodnu obuku već će vam automatski biti naplaćeno i 49,95 dolara mjesečne članarine za sajt koji obećava da će prikazivati oglase za posao koji se odnose na društvene medije.

Pretpostavljamo da je ova satnica od 25 dolara za komentiranje na zidu utemeljena na nekom minimalnom broju postova po satu, koji je vjerojatno nerealan i kojeg nitko ne može dostići.

Osim postovanja komentara u e-mailu se navode i ostali jednostavne poslove na Facebook-u koji se mogu raditi od kuće kao što su: moderiranje Facebook Grupe, upload fotografija i označavanje ljudi, prikupljanje Faceook “Like” i sljedbenika.

Ovaj e-mail potpisuje kompanija PaidSocialMediaJobs.com.

Svakako da je plaćanja bilo kome za bilo kakav online posao vjerojatno prijevara. Nikome ne plaćajte za posao!