internet-oglasavanje

Prema najnovijem izveštaju Interactive Advertising Bureau, prihodi od Internet oglašavanje porasli su na rekordnih 31.7 milijardi dolara u 2011 godini, što je povećanje od 22% u odnosu na 2010 godinu. Oglašavanje na mobilnim uređajima (mobilno oglašavanje) je segment koji beleži najveći rast od skoro 150 odsto i sada je industrija vredna 1,6 milijardi dolara.

Stopa rasta je posebno impresivna jer je digitalno oglašavanje nadmašilo i dosadašnje rekorde iz 2010 godine. Procentualni rast ove industrije je veći u 2011 nego u 2010 godini.

Industrija nastavlja da raste ovako brzo jer potrošači sve više i više koriste digitalne medija pa oglašivači i dalje imaju mogućnosti za širenje po Internet platformama. Potrošači koriste i prihvataju digitalne medije sve više i više, a suštinski posao oglašavanje posao je hvatanje koraka sa potrošačima,

objašnjava Sherrill Mane, analitičar kompanije IAB.

Eksplozivan rast mobilnog oglašavanja odražava sve veću popularnost pametnih telefona i relativno nov status samog medija. Mnogo je razloga zašto se može pretpostaviti da će mobilno oglašavanje i u budućnosti nastaviti da raste velikom brzinom. Jedan od nje taj što ono hvata korak sa potrošačima ali i sa trgovcima i oglašivačima.

Treba reći da su trgovci još uvek ti koji najviše troše na online oglašavanje.