wp

Iako Microsoft Windows Phone platforma nije ni približno velika kao Apple ili Google, developeri Windows aplikacija ipak mogu napraviti vrlo značajne rezultate sa ovim operativnim sustavom. Prije godinu dana, FourBros Studio je na Windows Phone Marketplace pokrenuo besplatnu igru nazvanu Taptitude. Igra je do danas privukla 300.000 korisnika i kompaniji je zaradila više od 100.000 dolara.

Većinu svojih prihoda FourBros Studio je ostvario u zadnjih nekoliko mjeseci tj. od pokretanja Nokia Windows telefona.

Taptitude je veći broj mini igara, kako osvajate bodove tako otključavate dodatne igre. Za sada ima oko 60 igara.

Da bi igre bile besplatne, Taptitude prodaje oglase za koje koriste Microsoft pubCenter. FourBros Studio je objavi pojedinosti o tome koliko novca zarađuju putem pubCenter i drugog oglasnog servisa, AdDuplex. Radi se o zaradi od oko 1.000 dolara dnevno.

FourBros Studio navodi da je do početka prodaje Nokia Lumia telefona AdDuplex imao značajan udio u njihovoj zarada, međutim od dolaska Lumia telefona na tržište oglasi na na pubCenter strahovito su porasli. Trenutni prosjeku je nešto viši od milijun impresija dnevno. Cijene koje se mogu dobiti za te oglase kreću se od 1 do 3 dolara.

Najveći broj Taptitude korisnika posjeduje HTC telefone, ali Nokia je za vrlo kratko vrijeme postala broj 2.

Ovo je veoma pozitivna priča za Microsoft-ovu Windows Phone platformu koja se već neko vrijeme bori da stekne nešto veći udio na ovom izuzetno profitabilnom tržištu. Logika je vrlo jednostavna, što više novca developeri budu zarađivali, više će aplikacija praviti.

Prema posljednjim podacima Windows Phone Marketplace ima nešto više od 80.000 aplikacija što je još uvijek mnogo manje u poređenju sa Apple koji ima skoro pet puta više ili Android koji ima četiri puta više aplikacija.

stat