samsung-MicroSD-kartica

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung Electronics konstantno radi na jačanju svoje liderske pozicije u sferi napredne memorijske tehnologije. Kompanija je predstavila novu ultra brzu MicroSD memorijsku karticu namenjenu Tablet-ima i 4G LTE pametnim telefonima.

Nova MicroSD kartica izgrađen je od 20-nanometarske klase 64GB DDR 2.0 NAND fleš memorije, koja će inicijalno biti ponuđena u 16GB verziji koristeći njihov novi UHS-1 (Ultra High Speed) interfejs. Nova kartica će biti u stanju da sekvencijalno čita podatke brzinom od oko 80MB/sec što je gotovo četiri puta brže od trenutne ponude na tržištu.

Ovo je prvi put da je UHS-1 (Ultra High Speed Class 1) tehnologija implementirana u MicroSD memorijske kartice, do sada je ova tehnologija bila rezervisana za SDXC i SDHC kartice koje se koriste u digitalnim SLR fotoaparatima i video rekorderima.

UHS-1 interfejs omogućava korisnicima da uživaju u slici i videu visoke kvalitete direktno sa memorijske kartice. Naša UHS-1 kartica je dokaz našeg konstantnog nastojanja da širimo svoju liniju ponudu memorijskih kartica nudeći svaki put bolji kvalitet i bolje performanse,

navodi Wanhoon Hong iz kompanije Samsung.

Nova MicroSD memorijska kartica navodi se kao idealno rešenje za skladištenje za 4G LTE pametne telefone gde će povećanje brzine prenosa odgovarati povećanju propusnog opsega LTE uređaja. Takođe, tablet uređaji dizajnirani za korišćenje MicroSD memorijskih kartica imaće mogućnost da koristi izuzetno brzu karicu kao rešenje za skladištenje podataka.

Samsung za sada nije objavio koliko će ova memorijska kartica da košta a pretpostavlja se da će se na tržištu naći u narednih nekoliko meseci.