office-edit-2

Microsoft je objavio mobilne verzije svojih osnovnih proizvoda kao što su Office, Word, Excel i PowerPoint, za korisnike pametnih telefona koje pokreće Symbian.

Iako se još uvek ne mogu pronaći u Nokia Store, aplikacije su od utorka postale dostupne za preuzimanje preko Nokia alata za update softvara i putem PC Nokia Suite. Ove aplikacije se pridružuju ostalim Office aplikacijama kao što su OneNote, Lync 2010 i Document Connection, koje je Microsoft u februaru objavio za Symbian Belle operativni sistem.

Saradnja kompanija Microsoft i Nokia oko Office traje već više od dve godine.

Ove aplikacije koje su objavljene u utorak za Symbian Belle OS već su dostupna za one koji koriste Windows Phone OS koji je kompanija Nokia usvojila kao primarnu mobilnu platformu koja treba da zameni Symbian. Međutim, Symbian i dalje ima ogroman broj korisnika, tj. ima više Symbian korisnika od onih koji koriste Windows telefone.

Office Mobile aplikacije pružaju vam brzi pristup vašim dokumentima, tako da možete obaviti više posla dok ste u pokretu ili kada ne koristite vaš laptop. Ove aplikacije su kreirane od strane kompanije Microsoft pa je stoga funkcionalnost skoro potpuno ista kao kod Microsoft Office instaliranog na vašem računaru,

navela je kompanija Nokia u svom saopštenju.

Symbian Belle telefoni koji mogu dobiti nove verzije aplikacija uključuju modele Nokia 700, 701, 603, E7, X7, C7, Oro i C6-01 modele.

Kompanija Nokia takođe navodi da će modeli N8, E6 i 500 u neko dogledno vreme imati mogućnost update ovih novih Office aplikacija, a pametni telefon Nokia PureView 808 opremljen sa kamerom od 41 megapiksel isporučivaće se sa već prethodno instaliranim svim Office aplikacijama.