aa

Facebook je uveo novu funkciju koja je dizajnirana sa namjerom da pomogne developerima u dubljem angažovanju korisnicika sa njihovim aplikacijama. Pored “Like” i “Share” društvena mreža sada je predstavila ove prilagodljive “Action Links” koji korisnicima omogućavaju još jedan način interakcije sa sadržajem kada se korisnička Open Graph priča pojavi u News Feed ili Timelines.

Ovi prilagodljivi linkovi će se pojaviti na dnu posta na vašem Timelines ili News Feed zajedno sa linkovima za Like i Comment. “Action Links” su dostupni na Web verziji Facebook-a ali trenutno nisu dostupni na mobilnoj verziji.

Ovi linkovi će omogućiti gledaocima da uradi konkretne zadatke koji se odnose na post ili aplikaciju, i neće biti ograničeni sa Facebook ugrađenim tipovima akcije kao što su čitanje, slušanje i gledanje. Na primer, sada možete “Fave this Product” za Fab.com post, koji će dodati nešto što vidite na feed-u vašeg prijatelja na vašu Fab.com listu. Neki drugi rani primeri uključuju “Save this Place” za Foursquare ili “Save this Recipe” za kulinarske aplikacije. Kada kliknete na link, završiće te akciju i objaviti priču na vašem Timelines i News Feed-u i tako reći svim svojim prijateljima da ste to uradili.

facebook-actions

Akcioni linkovi povezuju jednu akciju za drugu, i mogu biti deo bilo koje Open Graph priče. Developeri mogu da naprave akcioni link za bilo koju akciju koju definišu i koja će se potom pojaviti na Facebook-u,

navodi Alex Wyler softverski inženjer u kompaniji Facebook.

Developeri koji žele da prave svoje akcione linkove treba da pogledaju stranicu sa dokumentacijom radi podrobnijih upustava.