samsung-galaxy-s3

Kompanija Samsung danas je napokon predstavila svoj dugo očekivani Galaxy S III. Kao što se očekivalo, ovaj pametni telefon je apsolutno čudovište, sa velikim zaslonom od 4,8 inča i rezolucijom od 720p.

Samsung Galaxy S 3 je veći od svog prethodnika Galaxy S 2, ali manji od Samsung-ovog “phablet” pametnog telefona (hibrid pametnog telefona i Tablet-a) Galaxy Note.

Samsung Galaxy S 3 će imati ugrađenu sposobnost praćenje oka, nazvanu Smart Stay. Prednja kamera od 1,9 megapiksela će pratiti vaše oči i na osnovu toga će znati kada gledate u telefon, pa će uvjek biti spreman za rad. Kada ne gledate u telefon, on će otići u sleep mod.

Specifikacije Samsung Galaxy S 3 ima zadnju kameru od 8 megapiksela sa modom najbolji snimak (slično HTC One seriji), veliku 2,1000 mAh bateriju (potrebnu za ovaj veliki zaslonu), NFC, i Bluetooth 4.0.

Samsung Galaxy S 3 teži samo 133 grama i debljine je samo 8,6 milimetara. 3G HSPA + verzija telefon biće pokrenuta na kraju mjeseca, dok će 4G LTE verzija doći krajem ovog ljeta.

Samsung Galaxy S 3 počet će se prodavati prvo u Europi, nakon čega slijedi Azija, Afrika i Latinska Amerika dok će se u Sjevernoj Americi pojaviti nakon toga.