google-play-pretplata

Developeri nikada ne mogu imati previše opcija kada su u pitanju načini online zarade od aplikacija. Google je otvorio vrata In-app kupovine (kupovine unutar aplikacija), plaćanju preko telefonskog računa i sada In-app Subscription (pretplatu unutar aplikacija).
Google je danas pokrenuo In-app Subscription na Google Play, više od godinu dana nakon što je predstavio In-app kupovinu za Android.

Standardizacijom In-app kupovine, Google je developerima omogućio da lakše naplate virtuelnu robu, nadogradnje i sl. Sada sa dodatkom pretplate korisnici su dobili mogućnost da ne moraju iznova kupuju određen sadržaj već će moći na njega da se pretplate na mesečnom ili godišnjem nivou.

Za korisnike Google Play obezbeđuje poznato i konvencionalno kupovno iskustvo, naglašavajući detalje pretplate kao što su cena i interval za obračun pre nego što nastavite sa kupovinom. Nakon transakcije, Google Play upravlja periodičnim obračunom i obaveštava korisnike o novim plaćanjima, šaljući im e-mail. U svakom trenutku korisnici mogu da posete My Apps u Play Store aplikaciji kako bi videli svoje pretplate i poništili neke pretplate po potrebi,

navodi se u saopštenju Google-a.

Google takođe navodi da nudi API zasnovan na HTTP koji će developerima omogućiti proširenje sistema pretplate i izvan Android uređaja. Tako ćete na Google Play moći da se pretplatite na nešto a zatim dobiti pristup tom istom sadržaju preko desktop ili web browser-a.

In-app Subscription (pretplata unutar aplikacije) će biti jednostavna za implementaciju primenu, i "sa stanovišta potrošača čini sve zaista jednostavnim." Developeri dobijaju način da privuku i zadrže ljude da plaćaju, a potrošači se više neće morati gnjaviti sa čestom ponovnom kupovinom.