social_game_cityville

Prema najnovijem izvješću kompanije za istraživanje online tržišta, SuperData, igrači društvenih igara troše manje novca nego što su trošili godinu dana ranije. Mjereći prosječni prihod po korisniku koji plaća, u izvješću kompanije SuperData navodi se da je prosječni američki igrač u travnju potrošio 37,59 dolara, što je za oko 8 dolara manje nego godinu dana ranije kada je trošio 45,58 dolara.

Iako se ovaj pad potrošnje na društvene igre možda i ne čini toliko velik, uzmiti u obzir da postoje milijun igrača na raznim društvenim mrežama. Bilo koji posao koji počne da gubi gotovo 18 posto prihoda ima razloga za zabrinutost. Također, procjene za 2012 godinu govore da je samo Američko tržište društvenih igara posao vrijedan nešto manje od 2 milijarde dolara.

Naravno, nije sve ni tako loše, prema istraživanju kompanije SuperData, jeste ustanovljen ukupan pad prihoda po igraču društvenih igara ali je također ustanovljeno i povećanje broja igrača društvenih igara koji su počeli da plaćaju. Prema podacima do kojih je došla kompanija SuperData, 2,5 posto igrača društvenih igara je prešlo u igrače koji plaćaju, što je povećanje u usporedbi sa prošlogodišnjih 1,4 posto.

trosenje na drustvene igre

Inače, kompanija SuperData obezbjeđuje tržišnu inteligenciju za online i besplatne društvene igre za razne kupace i medije.

Srednje zahtjevne društvene igre su one koje trenutno donose zaradu. Ovaj žanr predstavlja različitu demografiju igara koja troši znatno više. Iako je u zadnje vrijeme potrošnja na Farma igre je u opadanju, s druge strane strategijske, casino i borbene igre donose tri puta više prihoda po igračima koji plaćaju u društvenim igrama,

priopćila je Janelle Benjamin, podpredsjednica kompanije za istraživanje online tržišta,SuperData.