slideshare-logo1

Profesionalna društvena mreža LinkedIn objavila je da kupuje startup za djeljenje prezentacija SlideShare. Vrijednost ovog preuzimanja je 118,75 milijuna dolara, od čega je 45 posto u novcu a 55 posto u dionicama.

SlideShare je osnovan u listopadu 2006 godine i svrha mu je da pomogne "profesionalcima da otkriju ljude kroz sadržaj i sadržaj kroz ljude." Korisnici usluge su do sada upload-ovali više od devet milijuna prezentacija. Prema posljednjim podacima kompanije comScore, u ožujku je SlideShare imao oko 29 milijuna jedinstvenih posjetilaca.

Prezentacije su jedan od glavnih načina kojima se profesionalci služe u dijeljenju svog znanja i iskustva. One su također nešto što im pomaže u oblikovanju njihovog ​​profesionalnog identiteta. Prezentacije omogućuju profesionalcima da otkriju nove veze i da steknu uvide u ono što im je potrebno kako bi postali još produktivniji i uspješniji u svojim karijerama. Prezentacije se savršeno uklapaju u misiju LinkedIn-a, one će nam pomoći da svojim članovima ponudimo još jednu dodatnu vrijednosti, stoga smo uzbuđeni što možemo pozdraviti dolazak SlideShare tima u LinkedIn,

naveo je u svom priopćenju izvršni direktor LinkedIn, Jeff Weiner.

Kao što je i izvršni direktor Linkedin-a naveo, ova kupovina itekako ima smisla za LinkedIn, koja je daleko najveća poslovno-orijentirana društvena mreža sa 161 milijun članova diljem svijeta. Profesionalci koristiti LinkedIn za povezivanje sa drugim poslovnim ljudima, pronalaženje novih poslova, kao i za čitanje stručno-usmjernih vijesti i sadržaja. Sada LinkedIn dobiva još jedan kvalitet, dijeljenje prezentacija na Web-u.

Prema saopštenju LinkedIn-a, očekivanje je da će se ovo preuzimanje završiti krajem drugog kvartala 2012 godine.